A Real Madridhoz igazolna Donny van de Beek

Donny van de Beek menne a Real Madridhoz, állítólag már az átigazolási összeg is nagyjából megvan, de nem biztos, hogy lesz helye a keretben. Sok a kérdés.

 

 

Donny van de Beek már múlt nyáron az egyik Real Madrid kiszemelt volt, végül sem ő, sem Pogba, sem Eriksen nem került a Madridhoz.

 

A Marca cikkéből kiderült, hogy a holland középpályásért nagyjából 55 millió eurót kellene fizetnie a Real Madridnak az Ajaxnak. A játékos iránt érdeklődik a Manchester United és a Tottenham is, de úgy tűnik, a játékos a spanyolokhoz menne, de nyár előtt biztosan nem vált, míg a Real Madridnak sem biztos, hogy szüksége van rá.

Érdemes kiemelni, hogy Van de Beek még csak 22 éves, alapembere az Ajaxnak, vagyis már rutinja is van fiatal kora ellenére, beleférne a Real Madrid átigazolási politikájába, de jelenleg nincs feltétlenül helye a keretben.

Az egyik fő ok, hogy Federico Valverde házon belül megoldott egy problémát a középpályán, az uruguayi idén megmutatta extra-klasszisát, így az ő megtartása és beépítése volt eddig az idény legjobb igazolása a Madrid számára, bár ne felejtsük el, Rodrygo is nagyot megy elől.

A középpályán Valverde mellett Isco felépülése és visszatérése is pozitívum Zidane számára.

A közeljövőben Modric visszavonulása lehet aktuális. A horvát középpályás sem lesz fiatalabb, a helyére érkezhetne akár a holland középpályás, de közben a Real Madrid kötelékéhez olyan középpályások tartoznak, akik ugyan jelenleg kölcsönben játszanak, de lényegében bármikor bevethetők lesznek a jövőben. Martin Ödegaard rengeteget fejlődött, bár azt pletykálják, hogy a következő idényben még marad a Real Sociedadban. Takefuso Kubo is visszatérhet kölcsönből, bár ő még nagyon fiatal és még nincs akkora tapasztalata, mint a holland játékosnak.

A pletykák szerint a Real Madrid megállapodott a Reinier szerződtetéséről, a fiatal brazil szintén a középpályán bevethető. Néhány nap múlva okosabbak lehetünk a Flamengo játékosával kapcsolatban, még januárban betölti a 18. életévét, állítólag akkor fog aláírni a Real Madridhoz.

De ne felejtsük, tavaly nyáron Eriksen is egy lehetséges átigazolási célpontja volt a Madridnak, aki akár már most télen jóval olcsóbban megszerezhető játékos lehetne, mint Van de Beek, a nyáron pedig már lejár a szerződése a dánnak.

Összességében Van de Beek is merész, hogy kivár, a Real Madridnak több opciója is van a posztra, de akár összejöhet a számára a nagy álom.