A Real Madrid ezért siet a brazil csodatini leigazolásával

Reinier Jesus a spanyol sajtó szerint átesett az orvosi vizsgálatokon és még januárban aláír a Real Madridhoz

 

 

Reinier Jesust tartják éppen kora egyik legnagyobb tehetségének Brazílilában, nem csoda, hogy a Real Madrid lépett az ügyében és szerződteti a 17 éves játékost a Flamengótól.

 

Reinier Jesus támadó középpályás, 2019-ben egészen biztató teljesítményt nyújtott a Flamengo felnőtt csapatában is.

A hírek szerint a felek már megállapodtak egymással, bár hivatalos bejelentés még nem történt. Viszont január 19-e előtt Reinier nem ír alá, ugyanis akkor fogja betölteni a 18. életévét.

Reinier hat és fél éves szerződést fog aláírni és eleinte a Castillában fog játszani, hogy tovább tudjon fejlődni és szokja a spanyol közeget.

A Real Madrid az utóbbi években a jelen csapata mellett nagy erőkkel építi a jövő csapatát is, nem kevés pénzt áldozva olyan játékosokra, mint Vinicius, Rodrygo, Brahim, Ödegaard, vagy akár most Reinier Jesus.

Reinier esete is érdekes, a szerződése lejárt volna egy éven belül. A játékos csak akkor volt hajlandó aláírni, ha kivásárlási opciót tesznek a szerződésébe, ami meg is történt, így a Flamengo nem lesz kénytelen ingyen elengedni a játékost. A brazilok viszont nem akkor járnak a legjobban, ha most engedik el, hanem akkor, ha minél később, viszont a Real Madrid célja éppen a gyors lépés, mert több mint a duplája lesz a játékos ára egy év múlva.

A jelenlegi kivásárlási ár 30 millió euró. 2020 nyarára felemelkedik 35 millió euróra. 2021. januárjában viszont már 70 millió euróra emelkedik az AS szerint az összeg, így nem csoda, hogy érdemes sietnie a Madridnak a leigazolásával. Reinier pedig szokhatja Európát, Raúl irányítása mellett fejlődhet tovább, a Madrid pedig közelről figyelheti a fejlődését, aztán majd döntenek róla, hogy megkapja-e a lehetőséget az első csapatban, vagy előbb beiktatnak még egy lépcsőfokot és kölcsönadják a játékost. Ödegaard esetében több csapat után a Real Sociedadban látványosan fejlődött, vagy Achraf Hakimi a Dortmundban lépett előre látványosan és még csak 21 éves a védő.