A Real Madrid büntetőkkel nyerte az Atletico Madrid elleni szuperkupa döntőt

ˆhirdetés

A Real Madrid nyerte a Spanyol Szuperkupa döntőjét az Atletico Madrid ellen

 

 

A Real Madrid a Valenciát, az Atletico Madrid a Barcelonát legyőzve jutott a Spanyol Szuperkupa döntőjébe. A városi derbi Szaúd-Arábiában izgalmas mérkőzésnek ígérkezett, és annak ellenére, hogy gólt nem hozott, tartogatott érdekességeket a 90+2x15 perc és a büntetők.

 

A mérkőzést a Real Madrid irányította, bár az Atletico Madrid támadói többször is meglepték a városi rivális védőit. A 14. percben Sergio Ramos adta el a labdát, a tizenhatos vonalánál csapott le Joao Felix, de a lövése nem talált kaput. Moratának is volt lehetősége de elkapkodta a 20-ról eleresztett lövést. A második félidőben Jovicnak voltak eleinte lehetőségei, a 48. percben sokáig vitte és Giménez becsúszva a tizenhatoson belül mentett, utána nem sokkal pedig a lövése tévesztett célt centikkel, pedig szép cselekkel került helyzetbe a támadó, de a labda elment keresztbe és a bal kapufa mellett is.

A 62. percben úgy tűnt, Ramost le kell cserélni, Moratával küzdött a levegőben, amikor leérkezett a bokája rondán aláfordult, ápolták is egy ideig, de végül tudta folytatni a csapatkapitány.

A mérkőzés talán legnagyobb helyzetét Valverde hagyta ki. A 67. percben Rodrygo indította a tizenhatos jobb oldalán Jovic-ot, az alapvonalról visszaemelt labdát Fede Valverde három méterről fejelhette volna kapuba, de a labda a fejéről a térdére pattant, onnan pedig a kapu mellé. Fogta is a fejét.

A rendes játékidő nem hozott gólt, a hosszabbításban nagyon nyomott a Real Madrid, ennek ellenére majdnem Morata szerezte meg a győzelmet. A 115. percben a Real Madrid egykori játékosa indulhatott volna meg egyedül Courtois kapujára, de Valverde hátulról becsúszva felvágta. Valverde pirosat kapott, Morata pedig nem jutott a tizenhatosig sem...

Amúgy Mariano végre lehetőséget kapott Zidane-tól, a támadó lelkesen játszott, és legalább helyzeteket is kialakított, amikor Rodrygo és Mariano is egyszerre volt a pályán, nagyon felgyorsult elől a Real Madrid játéka. Az Atletico Madridnál Morata volt a legveszélyesebb, Courtois viszont vagy védett, vagy Morata tévedett, Valverde megmozdulása pedig nem volt sportszerű...

 

A büntetőpárbajt a Real Madrid bírta jobban, 4-1-re nyerte Zidane legénysége.

1. pár: Carvajal a jobb alsóba lőtt, Oblak balra vetődött - Saúl laposan lőtt, de a jobb kapufát találta telibe, pedig Courtois elvetődött balra (1-0)

2. pár: Rodrygo a bal felsőbe bombázott - Thomas Partey a jobb alsót választotta, de nem helyezte elégg a labdát Courtois nagyszerű mozdulattal védett. (2-0)

3. pár: Modric félmagasan a kapu jobb oldalába lőtt, Oblak balra vetődött - Trippier a jobb felsőbe bombázott (3-1)

4. pár: Sergio Ramos állt a labda mögé, nem lehetett tudni, hogy megint panenkázni fog-e vagy sem, úgy is tűnt, mint akin átvillan a gondolat, de végül okosan a jobb alsóba lőtt, Oblak a másik irányba vetődött. A Real Madrid 4-1-re nyerte meg a büntetőpárbajt.

 

SPANYOL SZUPERKUPA DÖNTŐ

2020.01.12., VASÁRNAP 19:00

REAL MADRID - ATLETICO MADRID 0-0
(Büntetőkkel 4-1)

piros: Valverde 115.

 

Real Madrid: Courtois – D. Carvajal, S. Ramos, Varane, F. Mendy – Kroos (V. Junior, 103.), Casemiro, F. Valverde – Isco (Rodrygo, 60.), Modric – Jovics (Mariano 83).

Vezetőedző: Zinédine Zidane

Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Felipe, J. Giménez (Szavics, 98.), Lodi (M. Llorente, 89.) – Á. Correa, Thomas, H. Herrera (Vitolo, 56.) , Saúl (Arias, 101.) – J. Felix, Morata.

Vezetőedző: Diego Simeone

 

ˆhirdetés