Pochettino lenne a Barcelona megoldása?

ˆhirdetés

Érdekes fordulatot vehet az edzőkérdés a Barcelonánál

 

 

A hétvégén megkereste a Barcelona Xavit és felajánlották neki az edzői állást a klubnál, mivel elégedetlenek Ernesto Valverde teljesítményével. De Xavi várhatóan csak nyáron menne a katalánokhoz, nem akar idény közben klubot váltani.

 

A döntés akár már hétfőn megszülethet Xaviról, a legendás Barcelona középpályás vasárnapig kapott haladékot a gondolkodásra, hétfőn a katalánok lépni szeretnének.

Korábban úgy tudtuk, ha Xavi nemet mond, akkor Ernesto Valverde az idény végéig maradhat, de valószínűleg a szuperkupa elődöntő elvesztése megadta a klubvezetőknek a lökést arra, hogy menesszék minél előbb a szakembert, mert nem érzik biztosítottnak, hogy trófeákkal fejezzék be az irányításával az idényt. A fő trófea a Bajnokok Ligája lenne a klub számára, de az utóbbi két évben is csúfosan megbuktak a katalánok, ezt az érzést erősítette meg a szuperkupa vereség.

A RAC1 értesülései szerint a klubnál komolyan elgondolkodtak Mauricio Pochettino szerződtetésén is, ami érdekes fordulat. Az argentin mestert idény közben menesztette a Tottenham, előtte elképesztően látványos játékra képes és rokonszenves csapatot hozott össze Londonban (Daniel Levy klubelnökkel közösen), sőt az előző idényben a Bajnokok Ligája döntőjébe jutott a Spurs. A világ egyik legfelkapottabb és állás nélkül lévő edzőjéről van szó, akit tavaly a Real Madriddal is említettek, de akkor még Pochettino kitartott a Spurs mellett, a Madrid pedig újra szerződtette Zidane-t, akivel ráadásul kezd újra összeállni a csapat, a Spanyol Szuperkupát is elhódították az Atletico Madriddal szembeni döntőben. Pochettinót a Bayner Münchennel is szóba hozták már, vagyis top klubok keresik a lehetőséget a megállapodásra.

Pochettino Barcelonához való igazolása érdekes lenne, hiszen korábban volt az Espanyol mestere is, és még Tottenham edzőként elmondta, melyik csapatoknál nem dolgozna érzelmi okokból a jövőben.

"Soha nem leszek edző a Barcelonában, vagy az Arsenalban, mert nagyon közel áll hozzám az Espanyol és a Tottenham." - vagyis olyan klubok városi riválisaihoz nem akar aláírni, ahol korábban már dolgozott.

Lesz még Pochettino a Barcelona edzője, vagy a katalánok kivárnak Xavira? Messinek van erre ideje?

ˆhirdetés