Gyönyörű góllal nyert a Barcelona a Granada ellen

ˆhirdetés

Messi góljával nyert a Barcelona Quique Setien bemutatkozó mérkőzésén a Granada ellen

 

 

A Barcelona a spanyol bajnokság 20. fordulójára új edzővel készült, Ernesto Valverde helyére Quique Setien érkezett, amivel visszalépett a Barcelona a sokpasszos játékhoz. Ezt ígérte a mester, és ezt is kaptuk: vagyis a hatalmas mezőnyfölényt. Viszont azt is, ami régen is a baja volt ennek a taktikának, a sok passz végén nem biztos, hogy lesz lövés, vagy gól.

 

A Barcelona végig dominálta a mérkőzést, elképesztő mennyiségű passzt láthattak a szurkolók és 82,6%-os labdabirtoklást, ami a Guardiola időszak fénykorát jellemezte.

Az első félidőben több mint 500-at passzoltak a katalánok, viszont a gólra a második félidőben került sor, akkor is csak akkor, amikor már emberelőnyben játszottak a hazaiak.

A 66. percben majdnem a Granada szerezte meg a vezetést. Eteki került lövőhelyzetbe a tizenhatos előterébe, a lövése viszont a jobb kapufán csattant, majd Ter Stegen háta mögött keresztbe ment el a labda a kapu előtt.

A Granada viszont nem érezhette magát lendületben sokáig, mert három perccel később German Sanchez teljesen feleslegesen szabálytalankodott Messivel, amiért megkapta a második sárgáját és emberhátrányba kerültek a vendégek.

Az emberelőnyben tovább nyomott a Barcelona, aminek végül gól lett az eredménye.

A 76. percben a Granada szerezte meg a labdát a saját tizenhatosán belül, Rui Silva kapus kiabált egyet a hátvédével, mert hiába szólt neki a kapus, nem hagyta a portugál kezébe gurulni a labdát, hanem inkább megpróbálta felvinni a labdát. A vendégek gyorsan eladták a tizenhatos előterében a labdát, amiből jött a Barcelona ellentámadása.

Messi passzolta fel Griezmannak, aki továbbított Vidalnak, Vidal megtartotta a labdát és sarokkal húzta tovább a tizenhatosra berobbanó Messinek, az argentin pedig a jobb alsóba lőtt.

 

Érdekesség, Quique Setién az első mérkőzésén bizalmat szavazott a rutinos játékosoknak, de esélyt adott a fiataloknak is, hiszen Vidal, Rakitic és Busquets kezdő volt, de Ansu Fati is kezdhetett Suárez sérülése miatt. De később beállt Riqui Puig is, majd Carles Perez is a fiatalokat képviselte. Persze nem tudni, hogy mi lett volna akkor, ha De Jong nincs eltiltva, de ezzel a mérkőzéssel Setien jelezte, számít az idősebbekre is. Vidal ráadásul látványos passzal hozta helyzetbe Messit. Ezek után elengedni az Interbe?

 

SPANYOL BAJNOKSÁG, 20. FORDULÓ

2020.01.19., VASÁRNAP 21:00

BARCELONA - GRANADA 1-0

G.: Messi 76

Barcelona: Ter Stegen - Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba - Vidal (Arthur 83), Busquets, Rakitic (Puig 71) - Messi, Griezmann, Ansu Fati (Carles Perez 79)

Granada: Rui Silva - Victor Diaz, Duarte, Sánchez, Foulquier - Eteki (José Martínez 72), Gonalons - Vadillo (Puertas 65), Azeez (Herrera 56), Machis - Carlos Fernandez

 

Elolvasok még egy cikket
ˆhirdetés