Francia középpályást igazolt a Fehérvár

ˆhirdetés

Lyes Houri a Fehérvárban folytatja

 

A MOL Fehérvár hivatalosan bejelentette Lyes Houri hosszú távú szerződtetését, a Bűvész becenévre hallgató középpályás 1996. januára 19-én született, korábban a Valenciennes, a Bastia és a Belfortban, majd 2017-ben a Roda, 2018-ban az FC Viitorul játékosa lett.

 

Romániában 41 bajnokin játszott, majd aláírt a Fehérvárhoz. Válogatott szinten az utánpótlás válogatottakig vitte, tagja volt az U16-os, U17-es és U19-es korosztályos válogatottnak is, együtt játszott többek között Lucas Hernandezzel, Kingsley Comannal és a lyoni Dembélével, vagy a PSG-ig jutó Dialloval is.

 

"Több mint fél éve figyeljük Hourit, kollégáimmal többször is megtekintettük bajnoki mérkőzéseken. Nagyon komoly vetélytársak elől sikerült megszereznünk. Minden alkalommal, amikor láttuk játszani, jó teljesítményt nyújtott, örülök, hogy bennünket választott. Remélem, hogy hasonlóan látványos és jó produkciót láthatunk tőle itt a Vidiben is, mint amit az FC Viitorulban mutatott, sőt még jobbat is, hiszen nálunk minden adott ahhoz, hogy még tovább fejlődjön" - nyilatkozta a molfehervarfc.hu-nak Kovács Zoltán sportigazgató.

"Nagyon izgatott és egyben boldog is vagyok, hogy csatlakozhattam a Vidi keretéhez. Alig várom, hogy hétfőn részt vehessek az első edzésen és megismerkedhessem a csapattársaimmal. Egyértelmű, határozott célokkal érkeztem a Vidibe: bajnokságot és kupát szeretnék nyerni, és idén nyáron a nemzetközi színtéren is maradandót kívánok alkotni a Vidivel" - nyilatkozta Lyes Houri.

 

ˆhirdetés