Barcelona: Setien nem akarja elkapkodni az igazolásokat

ˆhirdetés

A Barcelona edzője még kivár egy kicsit, a Granada elleni mérkőzés elég lesz a döntések meghozatalára?

 

 

A Barcelona edzőt váltott és Ernesto Valverde helyére nem Xavi, hanem a rutinos Quique Setien ült le a kispadra, akivel valószínűleg vissza fog térni a sokpasszos játék. Nem, mint ha a Barcelona nem azt játszott volna, de az utóbbi időben egy kicsit eltávolodtak a Guardiola féle tiki-takától, vagy a hollandos vonaltól. Setien viszont elvileg ezt képviseli.

 

És az is lehet, hogy erre a játékra éppen Luis Suárez sérülése kényszeríti majd jobban a Barcelonát, mert igazi cél-támadójuk, befejező csatár most nincs a keretben.

Setien az edzéseken már megismerkedett a játékosokkal, de élesben még nem irányította a csapatot, erre vasárnap este a Granada ellen fog először sor kerülni.

Suárez kiesése Ansu Fatinak adhat több lehetőséget, de elképzelhető, hogy Griezmann is új posztot kap, esetleg olyat, amiben jobban érzi magát a jelenleginél.

Egy biztos, Setien jelezte, indulatból nem fognak igazolni, át kell gondolni a lehetőségeket, nem fog kapkodni.

Suárez helyére nem csak erre az idényre kell pótlást találni, hanem lassan hosszú távon is, így tényleg nem érdemes fél-megoldással operálniuk. De azért elérhető 1-2 rutinosabb támadó a piacon, akikért van is mozgás a top csapatok részéről.

De nem csak érkező lehet kérdés, Rakitic és Vidal helyzete is bizonytala. Rakitic Valverdénél lényegében kiesett a pikszisből, a Juventus is vitte volna, de elképzelhető, hogy Setien számít majd a horvát középpályás rutinjára.

Vidalt az Inter vinné, de eddig Valverde ragaszkodott hozzá, ráadásul termelt pontokat a chilei középpályás a Barcelona számára, így érdemes nem elkótyavetyélni, főleg nem az idény közepén.

A Granada elleni mérkőzés képet adhat a jelenlegi helyzetről és arról, Setien hogyan képzeli el a jelenlegi Barcelonát.

ˆhirdetés