A Barcelona menesztette Valverdét, Quique Setién az új mester

Barcelona, Quique Setién
A Barcelona menesztette Ernesto Valverdét, Quique Setién lesz az új edző (fotó: Barcelona, Twitter)
ˆhirdetés

A Barcelona hivatalosan bejelentette Ernesto Valverde menesztését, egyúttal bejelentette Quique Setién érkezését

 

 

A hétfői elnökségi ülés egy részről meghozta azt a döntést, amire mindenki számított, vagyis menesztették Ernesto Valverdét, de hogy ki lehet az utódja, kicsit talán meglepetés, hiszen Xaviról szóltak a hírek, de a klub egykori játékosa még valószínűleg nem érezte magát érettnek a feladatra, viszont a Barcelona a spanyol bajnokság egyik legtapasztaltabb edzőjével, Quique Setiénnel kötött szerződést, aki 2022. június 30-ig ír alá.

 

A Barcelona bejelentette, hogy a klub és Ernesto Valverde megegyezésre jutott a szerződés felbontásáról. A szakember 2017 nyarán érkezett a Barcelonához, miután négy idényt töltött el az Athletic Bilba kispadján. A katalánoknál két és fél éve volt, ami egyszerre volt kiemelten sikeres és csalódást keltő. Sikeres, mivel mind a két idényben bajnoki címre vezette a klubot, viszont szinte már szégyenteljes kieséseket produkáltak a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában. Az utolsó csepp a pohárban, egy már-már megnyertnek tűnő Spanyol Szuperkupa elődöntő elvesztése volt. Utána gyorsultak fel az események, mert a kiesés nagyon hasonló érzést keltett, mint a korábbi Bajnokok Ligája pofonok.

Valverde 163 mérkőzésen irányította a Barcelonát, 108 mérkőzésen nyertek, 35 döntetlen és 20 vereség mellett. Két bajnoki cím, egy Spanyol Kupa és egy Spanyol Szuperkupa címet hódított el vele a klub.

Valverde nem könnyű helyzetben örökölte meg az edzői posztot, Neymar távozása után nem sikerült a brazil utódját megtalálni, vagy azt a játékrendszert, amit nélküle is magabiztosan tudott volna alkalmazni a csapat, ami igazán verhetetlenné tette volna a Barcelonát. A keret alapemberei pedig nem lesznek fiatalabbak...

 

Quique Setién személyében egy 61 éves rutinos szakember érkezik a klubhoz. Setién játékosként a Racing Santandernél, szülővárosának csapatában töltötte el a legtöbb időt, de volt az Atletico Madrid, a Logrones és a Levante játékosa is. A spanyol válogatottban három alkalommal lépett pályára, a posztja pedig középpályás volt.

Edzőként 2001-ben ült le először a Racing Santander kispadjára, majd több kisebb csapatnál is megfordult. 2015-ben lett a Las Palmas edzője, majd edzőként, széles körben, a nemzetközi szurkolók számára a Betis kispadján lett ismert, ahol 2017 és 2019 között edzősködött. A sevillai klub látványos játékkal a nemzetközi kupás helyezésekért küzdött a bajnokságban.

Edzőként a csapataival egy labdabirtoklásra épülő, támadó focit próbál megvalósítani, ami többnyire a szurkolóknak is látványos, ezt tapasztalhattuk meg a Betisnél is.

 

Setiént 2020.01.14-én, kedden mutatja be a klub. 13:30-kor írja alá a szerződését, 14:00 órától fotózkodás, 14:30-ról sajtótájékoztató.

ˆhirdetés