Videó: Manchester City - Manchester United 1-2

ˆhirdetés

A Manchester United nyerte a városi rangadót, a City újabb pontokat veszített

 

A városi derbiket szinte sosem lehet egy legyintéssel elintézni, még akkor sem, ha játékosállományban nagy a különbség jelenleg a két klub között a City javára. Főleg akkor, ha a két csapat éppen ellentétes formát kezd mutatni.

 

A Manchester City idén szenved a sok sérült védő miatt, bár így is dobogós helyen állnak és messze előzik a Manchester Unitedet. A vendégek viszont a hét közben nem túl látványos játékkal, de legyőzték a Tottenhamet, ami önbizalmat adhatott a játékosoknak.

A mérkőzés első gólját ráadásul a Manchester United szerezte, amire gyorsan meglőtték a másodikat is, a hazaiaknak így futniuk kellett az eredményért, végül csak egy szögletből fejelt gólra futotta, ami természetesen ugyanúgy szép tud lenni, mint egy akciógól.

A City a mérkőzés után a harmadik helyen maradt, viszont a Liverpool előnye már 14 pont a Cityvel szemben. A Manchester United pedig öt pontra került a már Bajnokok Ligája indulást jelentő negyedik helytől, mivel a Chelsea vereséget szenvedett a 16. fordulóban.

 

ANGLIA, PREMIER LEAGUE

16. FORDULÓ

TABELLA

 

2019.12.07., 18:30 MANCHESTER CITY
Otamendi 85
1-2 MANCHESTER UNITED
Rashford 23 (11-es)
Martial 29

 

 

Rashford a 23. percben büntetőből lőtt a bal alsóba, a kapus jobbra vetődött. (0-1)

 

A 29. percben Martial és James játszott össze a tizenhatosnál a jobb oldalon, majd a visszakapott labdát Martial a rövidbe lőtte laposan, a labda a kapufát érintve került a hálóba. (0-2)

 

Otamendi a 85. percben fejjel vette be De Gea kapuját, a szögletből érkező labdát fejelte védhetetlenül a hálóba. (1-2)

 

ˆhirdetés