Döntetlennel zárta a Ferencváros az Európa Liga csoportkört

ˆhirdetés

Nem sikerült győzelmet kicsikarni a Ludogorec otthonában, elmaradt a továbbjutást az Európa Ligában

 

 

Egy igen szoros mérkőzésen játszott döntetlent a Ferencváros úgy, hogy végül csak a 95. percben sikerült megszerezni a pontot érő gólt. A továbbjutáshoz győzelemre lett volna szükség, de rengeteg helyzetet hagyott ki a Fradi.

 

A mérkőzés legnagyobb játékvezetői hibájára a 20. percben került sor, Isael beadásába Cicinho látványos mozdulattal ért bele kézzel az ötösön belül, de a játékvezető nem vette észre, elmaradt a büntető. Ilyenkor jönne jól a videóbíró, de az Európa Liga csoportkörében nincs VAR.

Talán az elmaradt büntető okozta "sokkot" nem heverte ki még a Fradi, négy perccel később Lukoki lépett ki Marcelinho labdájával és vezethette azt egyedül Dibuszra. A hazai játékos nem hibázott, a kapu bal oldalába lőtt.

A Ferencváros az első félidőben főleg pontrúgásokból volt veszélyes, rengeteg szögletet végezhetett el Isael révén a magyar csapat, de gól egyikből sem született. Frimpong révén volt egy kapufa, Boli ollózva próbálta bevenni a bolgár kaput, Isael pedig 18 méterről végezhetett el szabadrúgást, de nem találta el a kaput.

A második félidőt a hazaiak kezdték jobban, de kiegyenlítetté vált a játék, sőt, a Ferencvárosnak voltak nagyobb helyzetei. Isael öt méterről passzolt a kapu mellé, vagy védte a brazil lövését Ilijev nagy bravúrral.

Végül a ráadás 5. percében egyenlített a Fradi, Szignevics fejelt a kapuba Skvarka beadásából.

 

A döntetlen után a hazaiak ünnepelhettek, mert maradtak a továbbjutást jelentő második helyen, a Ferencváros a harmadik helyen zárta az Európa Liga küzdelmeket. Érdekesség, a Fradi egy idegenbeli mérkőzésen sem szenvedett vereséget!

 

EURÓPA LIGA 6. FORDULÓ

2019.12.12., CSÜTÖRTÖK 21:00

LUDOGOREC - FERENCVÁROS 1-1

Lukoki 24 ill., Szignyevics 90+5

 

Ludogorec: Ilijev - Cicinho, Terzijev, Grigore, Nedjalkov - Marcelinho, Anicet Abel, Badji - Wanderson (Djakov, 85.), Keserü (Ikoko, 91.), Lukoki (Tchibota, 77.)

Ferencváros: Dibusz - Botka, Frimpong, Blazic, Heister - Haratin (Ihnatenko, 84.), Sigér (Skvarka, 79.) - Isael, Nguen, Zubkov - Boli (Szignyevics, 84.)

ˆhirdetés