Vereség Wales ellen az utolsó csoportmérkőzésen

ˆhirdetés

Vereséggel zárta a selejtezőket a magyar válogatott, Wales jutott ki Horvátország mögött a csoportunkból

 

EB-SELEJTEZŐ, E-CSOPORT

2019.11.19., KEDD 20:45

WALES - MAGYARORSZÁG 2-0

Gólszerzők: Ramsey 15, 47

 

Wales: Wayne Hennessey - Connor Roberts, Tom Lockyer, Chris Mepham, Ben Davies - Joe Morrell (Ethan Ampadu, 50.), Joe Allen - Aaron Ramsey, Gareth Bale (Harry Wilson, 88.), Daniel James - Kieffer Moore

Magyarország: Gulácsi Péter - Lovrencsics Gergő, Baráth Botond, Lang Ádám, Nagy Zsolt - Pátkai Máté, Nagy Ádám (Kovács István, 60.) - Dzsudzsák Balázs (Varga Roland, 72.), Szoboszlai Dominik, Sallai Roland (Holender Filip, 83.) - Szalai Ádám

 

A mérkőzés elején inkább a mezőnyben folyt a játék, egyik csapat sem akart túlzottan kockáztatni, majd a 15. percben csúszott el a magyar védekezés a bal oldalon, Bale adhatott középre a szélre kifutó Lang mellől, míg középen így Nagy Ádám maradt, aki mögött szabadon érkezett Ramsey és fejelt a léc alá.

 

A vezetés után egy kicsit megnyugodott a walesi válogatott, de nekünk is volt helyzetünk. Óriási lehetősége a magyar válogatottnak is volt a félidő közepén, amikor Szalai fejelte le a labdát, Szoboszlai maradt üresen tíz méterre a kaputól, de nem túl erősen középre lőtt, a kipattanót Sallai küldte szintén nem túl erősen a szélre, de Hennessey mind a két lövésnél jól helyezkedett.

A második félidőre reménykedhettünk, hogy Rossi felrázza a csapatot és talán támadóbb szellemben érkezünk a pályára, de sokáig nem lehetett álmodozni. A 47. percben a szabadrúgásból beívelt labdát tették le Ramseynek, aki bántóan üresen maradt az ötösön, még arra is volt ideje, hogy átvegye és megnézze, hova lője a labdát. (És oda is lőtte, ahova akarta)

A második gól után volt egy időszak, amikor a walesi sztárok, mint Bale és Ramsey is felszabadult, végleg éreztették a sebességbeli különbséget a két csapat között. Bale és Ramsey is olyan játékot mutatott, amire tényleg csak a legnagyobbak képesek.

A hajrára Rossi is támadóbb szelleműbb játékosokat cserélt be, így a végén szögletekig is eljutottunk, de újabb gól már nem esett.

Wales hozta a papírformát és győzött a ritka pontatlanul passzoló magyarok ellen.

A magyar válogatottnak pedig marad a pótselejtező. Pénteken derül ki, hogy kivel, és hol kell játszania a csapatnak.

ˆhirdetés