A Tottenham menesztette Pochettinót

A Tottenham nehéz döntést hozott, menesztette a sikeredzőt

 

A klub hivatalosan bejelentette Mauricio Pochettino menesztését. Az edző mellett a stábja is távozott, így Jesus Perez, Miguel D'Agostino és Antonio Jiménez is ment a klubtól.

 

A közleményben jelezték, elképesztően nehéz döntést kellett meghozniuk, de a klub érdekében lépniük kellett, mert a bajnokságban már az előző szezon végén is rosszak voltak az eredmények, míg ősszel végképp csalódást keltő eredményeket hozott a csapat.

Mauricio és az edzői stáb mindig a klub történelmének része lesz, valamint külön kiemelték, milyen fantasztikus munkát végeztek a csapattal a stadionépítés ideje alatt, akkor is, amikor nem tudott hazai pályán játszani a Spurs.

Kiemelték, nagyon tehetséges a keret, aminek új energiákra van szüksége ahhoz, hogy pozitív idényt zárjon a csapat a szurkolók szemében is.

Az utódját később fogják bejelenteni.

Pochettino 2014-ben érkezett a Southamptontól a Tottenhamhez és az utóbbi időszak egyik leglátványosabban játszó angol csapatát alakította ki, az erős letámadással és támadószellemű focival. Többek között olyan játékosokkal, mint Harry Kane, Dele Alli, Eriksen és Son.

A csapat az irányításával Bajnokok Ligája szereplő lett, ami Angliában a történelmi nagyok mellett nem egyszerű dolog. Az előző idény végén már lehetett érezni a gondokat, de a Bajnokok Ligája menetelés megmentette az állását, a Tottenham végül a BL második helyén zárt a Liverpool mögött.

Ebben az idényben viszont nagyon hektikus a szereplés, aminek köszönhetően csak a 14. helyen áll a csapat. Persze hallani gondokat a szerződések körül, aminek köszönhetően nem is úgy alakult a csapat idénye. Valamint Pochettinót is rendre csábítanak olyan klubok, mint például a Real Madrid.