Pénteken dől el, ki ellen játszik a magyar válogatott pótselejtezőn. A lehetséges párosítások.

ˆhirdetés

A magyar válogatott pénteken tudja meg, kivel játszik pótselejtezőt a 2020-as Eb-szereplésért

 

 

A magyar válogatottnak nem sikerült az EB-selejtező csoportjában az első-két helyen végeznie, így egyenes ágon nem sikerült kiharcolni a 2020-as Európa-bajnokságra a kijutást. Viszont van még egy lehetősége a válogatottnak a pótselejtezőn kiharcolni a kijutást, ami a Nemzetek Ligája szereplésnek is köszönhetően maradt meg a számunkra.

 

A Nemzetek Ligája mind a négy ligájában rendeznek három mérkőzésből álló minitornát, egy-egy elődöntőt és egy döntőt ligánként. A Nemzetek Ligája szereplés alapján 16 válogatottból kerülhet ki még 4 csapat, amely részt vehet a 2020-as Európa-bajnokságon. Mivel vannak már olyan válogatottak, amelyek selejtezőn harcolták ki a kijutást, így a maradék helyeket feltöltik, így kerülhetett a magyar válogatott is pótselejtezőt érő helyre, viszont még nem tudni, melyik ligában és melyik csapat ellen fog küzdeni.

A négy csapat, amely még nem tudja, melyik ligában fog szerepelni, az Bulgária, Izrael, Magyarország és Románia (a rangsor alapján). Így pénteken ezt a négy válogatottat fogják kisorsolni a meglévő ligákba.

A-Liga: Izland (+3 sorsolás alapján)

B-Liga: Bosznia, Szlovákia, Írország, Észak-Írország

C-Liga: Skócia, Norvégia, Szerbia (+1 sorsolás alapján)

D-Liga: Grúzia, Észak-Macedónia, Koszovó, Fehéroroszország.

 

A párosítások az erősorrend alapján alakulnak ki, az A-Liga legerősebbje a negyedikkel mérkőzik, a második, a harmadik legerősebbel. A rangsorok alapján a B és a D ligában az alábbi párosításokra számíthatunk

B-Liga elődöntői: Bosznia - Észak-Írország és Szlovákia - Írország

D-Liga elődöntői: Grúzia - Fehéroroszország és Észak-Macedónia - Koszovó

 

Ha a magyar válogatott a C-Liga egyetlen szabad helyére kerül, akkor Skócia lesz az ellenfél.

Az A-Ligában bonyolultabb a helyzet. Ha Romániát sorsolják a C-Ligába, akkor a magyar válogatott Izland ellen játszik, ha Izrael kerül a C-Ligába, akkor Bulgária lesz az elődöntőben az ellenfél, ha pedig Bulgária kerül a C-Ligába, akkor pedig Izrael ellen kell megmérkőzni a döntőbe jutásért.

Az elődöntőket 2020.03.26-án rendezik

A döntőket 2020.03.31-én rendezik.

Mindig a párosból az erősebb rangsorú válogatott lesz a rendező. Ami alapján az elődöntőben biztosan idegenben játszunk.

ˆhirdetés