Luis Enrique visszatért a spanyol válogatott élére

ˆhirdetés

Luis Enrique lett újra a spanyol válogatott szövetségi kapitánya

 

 

A Spanyol Labdarúgó-szövetség kedden hivatalosan bejelentette Luis Enrique visszatérését a válogatott élére. Luis Rubiales elnök erősítette meg a visszatérést, Robert Moreno pedig távozott a válogatottól.

 

A spanyol válogatott a pályán könnyedén kiharcolta a kijutást a 2020-as Európa-bajnokságra, de a háttérben óriási dráma zajlott. A nyáron lemondott Luis Enrique a szövetségi kapitányi posztról családi okokra hivatkozva, majd két hónappal később derült ki az ok, a 9 éves kislánya csontrákkal küzdött, végül hosszan tartó betegség után hunyt el.

Luis Enrique távozása után, addigi segítője, Robert Moreno vette át a csapat irányítását, de közben jelezte, ha Luis Enrique kész a visszatérésre, akkor visszaadja a csapat irányítását.

A spanyol válogatott hétfőn 5-0-ra győzte le Romániát, majd a mérkőzés után könnyeivel küszködve köszönt el Moreno a válogatott játékosoktól. Rubiales elnök a keddi sajtótájékoztatón jelezte, Moreno nem gördített akadályt Lusi Enrique visszatérése elé, viszont már nem akart maradni segítőként a válogatottnál.

A spanyol válogatott nyerte az F-csoportot, 10 mérkőzésen 8 győzelem és 2 döntetlen a mérleg. Ebből hat mérkőzésen vezette Morales a spanyolokat, négy győzelem mellett két döntetlen csúszott be.

ˆhirdetés