Látványos mérkőzésen játszott a Real Madrid és a PSG 2-2-es döntetlent

ˆhirdetés

A Real Madridtól régen látott erős játékot láthattunk, bár Hazard kidőlése és a kétperces rövidzárlat a spanyolok győzelmébe került

 

 

A párizsi mérkőzéshez a Real Madridnak nem volt sok köze simán ki is kaptak a spanyolok, míg a madridi mérkőzéshez sokáig a PSG-nek, de a franciák klasszisai kihasználták a két megingást és ponttal távozhattak. Ez egy olyan mérkőzés volt, ami alapján reménykedhetnek a madridi drukkerek, de a PSG-nél is örülhetnek, mert eszelős támadósort sikerült összehozni erre az idényre.

 

Bajnokok Ligája, A-csoport, 5. forduló

2019.11.26., Kedd 21:00

REAL MADRID - PSG 2-2

gólszerzők: Benzema 17, 79 ill., Mbappé 81, Sarabia 83

 

Real Madrid

Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Valverde (Modric 76), Casemiro, Kroos - Isco (Rodrygo 82), Benzema, Hazard (Bale 69)

PSG

Navas - Meunier, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat - Gueye (Neymar 46), Marquinhos, Verratti - Mbappé, Icardi (Sarabia 75), Di María (Draxler 75)

 

A PSG erősen kezdett, meg akarták akadályozni a hazai rohamokat, de a Madrid szép lassan átvette az irányítást, a 17. percben jött is az első Benzema gól. A kontra Marcelótól indult, majd a félpálya közepénél Hazard balról elindult befelé és a jobb oldalon Valverdének passzolt, aki tovább játszotta a labdát Carvajalnak, a védő visszapasszolt a tizenhatosra érkező védekező középpályásnak, Fede pedig középre Iscónak. Isco lövése a jobb kapufát találta telibe, de a kipattanóra Benzema csapott le és az ötösről okosan a kapu bal oldalába passzolt (1-0)

A gól végleg felhozta a Real Madridot és talán ilyen erős félidőt még nem is láthattunk az idény során a spanyoloktól. Hazard nagyon élvezte a játékot, gólt ugyan nem lőtt, de megint rengeteget cselezett és hozta zavarba a francia védelem jobb oldalát, Marcelo is sokat segítette a támadásokat, Kroos is átlövésekkel bombázta Navast, aki nagyokat védett, Isco is kivette a játékból a részét, aki végre újra kezdhetett, Benzema pedig továbbra is fantasztikus formában játszik. Azért a PSG néha jelezte, hogy a pályán van, Mbappéban, Icardiban mindig benne volt a gól, Courtoisnak is be kellett egy-egy bravúrt mutatnia, de ennek ellenére a Madrid uralta a mérkőzést.

Aztán a 42. percben majdnem összedőlt minden, amit addig felépített a Madrid, Mbappé indul meg a kapu felé és Courtois a tizenhatos vonalán szabálytalankodott a francia világbajnokkal. A játékvezető meglepetésre még a pirosat is felmutatta a belga kapusnak, ami azért végképp meglepő volt, hiszen elvileg nem kellene már dupla büntetést alkalmazni, vagyis bőven elég ilyenkor a büntetőt megítélni. Ráadásul Mbappéval Courtois nem is utolsó emberként szabálytalankodott, vagyis nem feltétlenül tiszta gólhelyzetben csúszott oda visszahúzott lábakkal a vizes talajon a kapus. A lényeg, hogy már majdnem készülhetett a büntetőre a PSG, amikor jött egy kis videóbírózás és a játékvezető végül visszavonta a pirosat és a büntetőt. Videóbírózás esetén a támadás egészét vizsgálják, és a PSG támadás Gueye elég látványos lökésével indult, két kézzel taszított Marcelón. A játékvezető mondjuk nehéz helyzetbe került, hiszen kicsit túltolta a pirossal a büntetőt, így a videóbíró alkalmazásával kijött a helyzetből, bár nem véletlenül zúgolódtak a párizsi szurkolók, miért nem vette észre már a támadás kezdeténél, hogy Gueye szabálytalankodott Marcelóval?

A szünetben pályára lépett Gueye helyén Neymar, aki nem a támadósorban, hanem inkább a középpályán kapott helyet, a feladata inkább Icardiék labdával tömése lett volna, de a spanyol középpálya elég keményen lekapta a pályáról, bár sportszerűen. Ahogy az egész mérkőzésen, Neymarral kapcsolatban is, a Madrid próbálta gyorsan megakadályozni a támadásépítést, ha Mbappé megindul, akkor gondok lesznek felkiáltással.

Neymart amúgy füttyszó fogadta a pályára lépésekor, "inkább igazolj a Barcelonához" üzenték.

Benzema rögtön helyzetbe került a második félidőben, de lövését nagy bravúrral védte Navas. Kroos továbbra is előszeretettel próbálkozott távolról, Iscónak sem jött össze a góllövés.

A mérkőzés egyik fordulópontja Eden Hazard sérülése volt, a belga egyre inkább játékba lendült az utóbbi hetekben, a PSG ellen is nagyon élt a pályán, egészen a 69. percig, amikor sérülés miatt kellett lecserélni. Meunier takarította el a válogatott társat a pályáról, akinek nagyon fura szögben állt a bokája földetéréskor, nem is tudott Hazard visszatérni a pályára, valószínűleg komolyabb kihagyás vár rá. Hivatalos közleményt a sérülésről még nem adott ki a Madrid, de még az este mankóval fotózták Hazardot az kórháznál.

A helyére érkező Bale még mindig füttyszó kísérete mellett érkezett a pályára, még nem bocsájtotta meg minden szurkoló a zászlós ügyet, Bale ennek ellenére tette a dolgát és jól csatlakozott be a játékba, bár természetesen más stílust hozott, mint korábban Hazard.

A 75. percben Tuchel kettős cserét hajtott végre, Icardi helyére Pablo Sarabia, Di María helyére pedig Draxler érkezett. A 76. percben pedig a kiemelkedő munkát végző Valverde helyére Modric érkezett a Madridban, így a középpályás védekezés egy fokkal gyengébbre váltott a spanyoloknál, míg a vendégeknél a középpálya stabilabb lett.

A 79. percben Modric indult meg jobbról középre és emelt a tizenhatos előterébe érkező Iscónak, aki fejjel még éppen tovább tudta csúsztatni a bal szélen felfutó Marcelónak, a brazil középre tekert, Benzema pedig öt méterről a kapuba fejelt. (2-0)

Ekkor úgy tűnt, hogy megnyerte a mérkőzést a Madrid, de jött a kétgólos vezetéssel rendelkező csapatok átka, és egy óriási védelmi hiba Varane-tól. Draxler passzolt jobbról középre éppen Varane és Courtois közé. A kapus kivetődött, de a védő belepöckölt a labdába, ami így éppen Mbappé elé került és a támadónak csak az üres kapuba kellett lőnie.

Vagyis a 81. percben szépített a PSG, majd a 83. percben Sarabia bombázott 11 méterről a bal felsőbe, két perc is elég volt az egyenlítésre.

Volt izgalom a végén is, a ráadás ötödik percében Bale 25 méterről, szabadrúgásból lőtte telibe a kapufát, így maradt a 2-2-es döntetlen.

Az már a mérkőzés előtt eldőlt, hogy a Real Madrid és a PSG továbbjut a csoportból, míg a döntetlennel az is eldőlt, hogy a franciák csoportelsőként mennek tovább.

A meccs igazi futballünnep volt, látványos támadásokkal, magas irammal és olyan játékosokkal, akik élvezték minden pillanatát annak, hogy a pályán lehetnek. Hazard sérülése még nagy veszteség lehet a Madridnak. A videóbírózás is hozott egy újabb beszélnivaló témát. Vagyis olyan rangadót játszott a két csapat, amiről érdemes beszélni és akár az ismétléseket is érdemes megnézni, mert lehet belőlük tanulni. Láthatjuk, mit is jelent ma a labdarúgás, mi az a szint, amit a top játékosok képviselnek.

ˆhirdetés