Látványos mérkőzésen játszott 2-2-es döntetlent a Fradi az Espanyol ellen

Az Espanyol a 96. percben mentett pontot a Ferencváros ellen, a Fradi kapufát lőtt, egy büntető ki is maradt, fordulatos mérkőzésen született döntetlen

 

 

Az Európa Liga csoportkörének 5. fordulójában a Fradi fogadta az Espanyolt a H-csoportban, a Ferencváros kétszer is vezetett, de az Espanyol kétszer is egyenlített, döntetlen lett a vége. A csoport másik mérkőzésén is döntetlen született.

 

EURÓPA LIGA, CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ

2019.11.28., CSÜTÖRTÖK 18:55

FERENCVÁROS - ESPANYOL 2-2

gólszerzők: Sigér 23, Skvarka 90+1 (11-es) ill., Melendo 31, Darder 90+6

 

Ferencváros:

Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Frimpong, Civic - Sigér (Skvarka, 86.), Haratin - Isael, Nguen, Varga (Zubkov, 61.) - Boli (Szihnyevics, 84.)

Espanyol:

Diego Lopez - Lluis Lopez, Calero, Didac Vila - Pipa, Lozano, Iturraspe, Granero (Ezzarfani, 69.), Corchia - Melendo (Calleri, 81.), Campuzano (Darder, 88.)

 

A mérkőzés főbb eseményei

A 23. percben Isael szabadrúgásból, jobbról lőtt középre úgy, hogy ha senki sem ér bele, akkor azért kaput találjon. A labda végül a kapufát találta telibe, a kipattanóra Sigér csapott le és bombázott a kapuba. (1-0)

A 31. percben Pipa indult el a bal szélen, forgatta meg Lovrencsicset, Isaelt is kicselezte a tizenhatoson belül az alapvonalnál, majd passzolt vissza Melondo elé, aki kb 12 méterről küldte kapura, Frimpongon megpattant a labda éppen annyira, hogy becsapja Dibuszt (1-1)

A második félidőben Sigér perdített a jobb kapufa mellé, a 65. percben pedig Isael került helyzetbe a tizenhatos jobb oldalán és lőtte telibe a felső kapufát.

A 76. percben Boli buktatása miatt kapott jogos büntetőt a Ferencváros, de Isael tizenegyesét López védte.

A 90. percben Isael is kiharcolt egy büntetőt, de azt már a csereként pályára lépő Skvarka egy perccel később értékesítette.

A hajrára már pályára lépett a rutinos Darder is, aki végül a 90+6. percben berobbant az ötösre elképesztő sebességgel és fejelt a kapuba.

A döntetlennel az Espanyol biztosan csoportelsőként jut tovább, a Ferencváros maradt a harmadik helyen, viszont az utolsó fordulóban a Ludogorets otthonában lép pályára a magyar bajnoki címvédő, ahol csak a győzelem ér továbbjutást a csoportból.