Guardiola nyitott a hosszabbításra

ˆhirdetés

Pep Guardiola jól érzi magát a Manchester Citynél, nyitott a hosszabbításra

 

 

A Manchester City katalán mestere nyitott lenne a hosszabbításra, bár erről jelenleg nem tárgyalnak a felek, de jelenleg élvezi a munkát a klubnál.

 

Guardiola 2016-ban lett a klub edzője, a 2017/18-as és a 2018/19-es idényben is megnyerték a Premier League-t, ráadásul rekord számokat produkált a csapattal, igaz, a hőn áhított Bajnokok Ligája trófea elmaradt az angolokkal eddig.

A 48 éves szakember nagyon élvezi a munkát a klubnál, majd beszélt a hosszabbítás lehetőségéről is. Ha kitölti a szerződését, akkor öt évet lenne egy klubnál, azért egy edzőnél ez nem egyszerű dolog, az eddigi karrierje szerint is erre következtethetünk, de nézzük mit is mondott.

"Mikor már öt éve vagy valahol, akkor az eredmények is meghatározók. Majd meglátjuk, mi történik ebben az idényben, majd a következőben."

"Ez nem olyan egyszerű, hogy én akarok hosszabbítani. Szeretném látni, mit akar a klub, mit akarnak a játékosok, látnom kell, hogy tudunk még együtt dolgozni. Ez a legfontosabb öt év után, érezni kell, hogy élvezzük továbbra is a közös munkát."

Vagyis jelenleg Guardiola jól érzi magát a Manchester Citynél, az előző két idénye kiemelkedő volt, idén van egy kisebb hullámvölgy, de nem aggódik a jövőjével kapcsolatban. Szeretne maradni, de csak akkor, ha minden fél azt szeretné, hogy közösen dolgozzanak tovább. De ez nem is meglepő, ha a vezetőségnél az edző elveszíti a bizalmat, vagy a játékosoknál, vagy ő nem bízik már a vezetőségben, akkor nem is lehet eredményes munkát végezni.

Guardiola jelenlegi szerződése 2021. június 30-ig szól.

ˆhirdetés