Döntetlen a Ferencváros - CSZKA Moszkva visszavágón

ˆhirdetés

A visszavágó nem hozott gólt, de óriási helyzeteket igen

 

 

A Ferencváros a kinti mérkőzést megnyerte, ennek ellenére nem lehetett könnyű visszavágóra számítani. Az első félidőben nem is láthattunk sok helyzetet, bár a 45. percben Boli megszerezhette volna a vezetést a Fradinak, de a fejeséből a labda a kapu mellé ment.

 

A második félidőben viszont mind a két oldalon volt már-már kihagyhatatlan helyzet, amit nem sikerült értékesíteni.

A 62. percben Blazic maradt elől egy szabadrúgás után és találta meg a visszajátszott labda az ötösön, de hiába volt egy az egyben Akinfejevvel, nem sikerült túljárnia az oroszok kapusán. Elképesztően nagy helyzet maradt ki.

A 72. percben Zubkov a nagyjából 30 méterről elvégzett szabadrúgása veszélyeztette a kaput, a középre tartó lecsapódó labdát Akinfejev óriási szerencsével hárította csak.

A 77. percben egy gyengén eltalált Sigurdsson lövés megy el Blazic lábai között, Dibusz nagy bravúrral védett.

A 79. percben Civic éles szögből, balról küldte kapura, a labda a kapufát találta.

Érdekesség, a vendégeknél Nababkin 10 perc alatt hozott össze egy pirosat. A 81. percben állt be, a 84. percben Zubkovot vágta fel, a 91. percben pedig a szintén csereként beálló Frimponggal kakaskodott egy szögletnél, mind a két játékos sárgát kapott, de Nababkinnak ez volt a második.

A ráadás maradék három percében nem tudott veszélyt teremteni a Fradi, hiába kerültek emberelőnybe.

 

Az első mérkőzés tapasztalatait jól hasznosította a Ferencváros, bár győzni nem sikerült, a nagyobb helyzeteket a magyar bajnoki címvédő hozta össze. Ennek ellenére nem volt egy látványos mérkőzés, sok hibával játszott mind a két fél, a helyzetek pedig kimaradtak. Az egy pontot is meg kell becsülni, de továbbra is a harmadik helyen áll a Fradi a H-csoportban.

Az Espanyol nagyon elverte a Ludogorecet, a bolgárok kaptak egy hatost, bár a 12. percben már emberhátrányba kerültek, a 24. perctől kezdve pedig kettős emberhátrányban játszottak Barcelonában.

Az Espanyol a győzelemmel már biztosan továbbjutónak számít. A Ferencváros november 28-án pedig éppen a spanyol klubot fogadja.

 

EURÓPA LIGA, CSOPORTMÉRKŐZÉS, 4. FORDULÓ

2019.11.07., CSÜTÖRTÖK 21:00

FERENCVÁROS - CSZKA MOSZKVA 0-0

Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics, Botka, Blazic, Civic - Haratyin, Ihnatyenko - Zubkov, Skvarka (Varga R., 84.), Tokmac (Frimpong, 90.) - Boli (Isael, 82.)

 

ˆhirdetés