Vida Máté is bekerült a válogatott keretbe

ˆhirdetés

A horvát és az azeri válogatott ellen készül a magyar válogatott, a korábban kihirdetett keretbe bekerült Vida Máté is.

 

Hétfőn keretet hirdetett Marco Rossi, de a szakmai stábbal együtt a szövetségi kapitány ismét megvizsgálta a kialakult helyzetet, így kisebb sérülések, sárgalapok miatt, behívta Vida Mátét is a keretbe.

 

A horvátok ellen nem játszhat eltiltás miatt Baráth Botond és Nagy Ádám. Két sárgánál jár Dzsudzsák Balázs, Szoboszlai Dominik, Korhut Mihály és Pátkai Máté, így ha ők játszanak a horvátok ellen és begyűjtenek még egy sárgát, akkor Azerbajdzsán ellen nem léphetnek pályára.

Marco Rossi, az mlsz.hu-nak beszélt arról, miért is hívták be Vida Mátét, aki a DAC középpályása jelenleg.

– Vida Máté meghívását már a hétfőn kihirdetett 26 fős keret kihirdetése előtt is fontolóra vettük, így nem teljesen váratlan, hogy most meghívót kap. A fociban fontos a kockázatvállalás is, ezúttal azonban úgy érzem jobbnak, ha biztonsági játékos leszek, hiszen lehet, hogy huszonhat játékos is elegendő lenne a keretbe, azonban ha a középpályán hirtelen kevesen maradnánk az Azerbajdzsán elleni meccsre, akkor az utolsó pillanatban óriási kapkodásban kellene behívnunk valakit a kiesők helyére. Ezt elkerülendő jobbnak láttam, ha inkább Máté is velünk tart és már az első edzéstől kezdve velünk készül, hogy minél inkább elsajátítsa a játékunkat, taktikánkat.

 

Vida Máté is reagált az mlsz.hu-nak a behívóra.

– Nagyon örülök, hogy ismét a válogatott keret tagja lehetek. Részben ezért is igazoltam annak idején ide, a DAC-hoz, hogy legyen esélyem újra válogatottnak lenni. Mióta megérkeztem ide, azóta ezért küzdöttem minden nap, úgyhogy mást nem is nagyon tudok mondani ebben a pillanatban, mint hogy borzasztó boldog vagyok.

 

A válogatott kerete:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC) Gulácsi Péter (RB Leipzig) Kovácsik Ádám (Mol Fehérvár FC)

Védők: Baráth Botond (Sporting Kansas KC) Bese Barnabás (Le Havre) Kádár Tamás (Dinamo Kijev) Korhut Mihály (Árisz Szaloniki) Lang Ádám (Omonia Nicosia) Lovrencsics Gergő (Ferencvárosi TC) Tamás Krisztián (Zalaegerszegi TE) Willi Orbán (RB Leipzig)

Középpályások: Holman Dávid (Slovan Bratislava) Kleinheisler László (NK Osijek) Kovács István (Mol Fehérvár FC) Nagy Ádám (Bristol City FC) Pátkai Máté (Mol Fehérvár FC) Sigér Dávid (Ferencvárosi TC) Szoboszlai Dominik (RB Salzburg) Vida Máté (DAC)

Támadók: Dzsudzsák Balázs (al-Ittihad) Feczesin Róbert (Újpest FC) Holender Filip (FC Lugano) Nagy Dominik (Legia Varsó) Németh Krisztián (Sporting Kansas) Sallai Roland (SC Freiburg) Szalai Ádám (Mainz) Varga Roland (Ferencvárosi TC)

 

A válogatott keret tagjai vasárnap találkoznak Telkiben

A magyar válogatott október 10-én, csütörtök 20:45-kor Horvátországban lép pályára, majd 13-án, vasárnap 18:00-kor fogadjuk az azeri válogatottat.

ˆhirdetés