Sima Ludogorec győzelem, rengeteg kihagyott ferencvárosi helyzet

ˆhirdetés

Már az első percben megszerezték a vendégek a vezetést, és még emberhátrányban is tudták növelni az előnyüket. Hármat kapott itthon a Fradi

 

 

Lehetett tudni, hogy ez a Ludogorec erősebb lesz, mint amit nyáron kiejtette a Bajnokok Ligája selejtezők során a Ferencváros. Be is bizonyosodott, a bolgárok pontosabban, gyorsabban és eredményesebben játszottak, bár ennek ellenére volt lehetősége a Ferencvárosnak is, de a kulcspillanatokban nem koncentráltak a játékosok.

 

Még 40 másodperc sem telt el, amikor egy bal szélen vezetett támadásnál, Nedjalkov tekert középre az üresen hagyott Lukokinak, aki az ötösről a kapuba lőtt. Dibusz ugyan beleért, de ezt csak kihagyni lehetett volna...

A Ludogorec számára nagyon jól indult a mérkőzés és az első félidőben irányították is a játékot, hagyták, hogy a Ferencvárosnál legyen a labda és vártak a kontra lehetőségre.

A 16. percben közel volt még az újabb gólhoz a vendég csapat, de Keserü lövésénél nagyot védett Dibusz.

A 40. percben aztán újabb gól a semmiből. Rafael Forster 30 méterről a jobb felsőbe bombázott szabadrúgásból. Úgy ment az a labda, hogy Dibusz egyszerűen nem tudta elérni, úgy tekeredett, hogy az utolsó pillanatban is távolodott a vetődő kapus kezétől.

Egy olyan gólt kapott a Fradi, amivel sokat nem lehetett tenni, valószínűleg a forduló legszebb találata lesz.

A 43. percben felcsillant a remény, Grigore megkapta a második sárgáját, emberelőnybe került a Ferencváros.

A második félidőben több helyzetet is kidolgozott a Fradi, Tokmac egymaga két igen nagy helyzetet puskázott el, Ilijev magabiztosan védte a bal alsóba tartó lövéseket, de egyik alkalommal sem ment eléggé szélre és nem volt bennük erő.

Aztán a 64. percben Wanderson szögletből tekert a kapu elé, az ötös bal sarkáról csúsztatott Rafael Forster a kapuba, pedig volt rajta védő rendesen...

Ilijev magabiztosan védett, a távoli kísérleteknél is, majd egyre kevésbé koncentráltak a játékosok és egyre távolabb kerülték el a Ludogorec kapuját a labdák, pedig lehetőségek alapján simán lehetett volna már döntetlen is az állás.

A Ludogorec győzelme megérdemelt volt, gyorsabban és pontosabban játszottak, de legalább nem lőttek ötöt, mint a CSZKA-nak az első fordulóban, mondjuk annyi helyzetük nem is volt.

Az Espanyol a másik mérkőzésen 0-2-re verte az oroszokat, így a Ludogorec vezeti a csoportunkat, a második helyen az Espanyol, a harmadikon a Ferencváros és a negyediken a CSZKA áll.

 

EURÓPA LIGA, CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

2019.10.03., CSÜTÖRTÖK

H 18:55 FERENCVÁROS 0-3 LUDOGOREC
Lukoki 1
Forster 40, 64
piros: Grigore 43

 

Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Frimpong, Heister - Sigér (Szihnyevics, 73.), Haratyin - Zubkov (Varga R., 79.), Nguen, Isael - Boli (Skvarka, 73.)

 

további Európa Liga eredmények

ˆhirdetés