Messi megpróbálta megvédeni Dembélét, de nem sikerült

ˆhirdetés

Lionel Messi próbálta megvédeni csapattársát a piros laptól, de nem sikerült. Kiderült, mit mondott Dembélé, és mit Messi

 

 

A Barcelona simán nyert a Sevilla ellen 4-0-ra a spanyol bajnokság 8. fordulójában, de lassan már nem a fociról beszélünk a mérkőzéssel kapcsolatban, nem arról, hogy milyen szép gólokat szereztek a katalánok, hanem az a téma, hogy miért is alakult úgy a mérkőzés, hogy a végén 9 játékossal fejezték be a hazaiak a meccset.

 

Van összeesküvés elmélet is természetesen, ami szerint a játékvezető biztosan szándékosan állította ki a játékosokat, hogy majd a két fordulóval később rendezésre kerülő El Clásicón ne lehessen rájuk számítani.

Erre lehet azt is mondani, ilyen a sors, hiszen Piqué szinte biztosan azért rúgta el egy ártatlan helyzetben a labdát a sípszó után, hogy kapjon egy sárgát, így csak a következő mérkőzést kell kihagynia és nem kockáztatja a Real Madrid elleni derbit.

Viszont néhány perccel később éppen Piqué hibájából került nehéz helyzetbe a debütáns Araujo, aki egy kis rángatással tudta csak megállítani az egyedül kilépni szándékozó Chicharitót, aki rutinosan elesett. Mateu Lahoz pedig rántotta is elő a pirosat, mert utolsó emberként, gólhelyzetben szabálytalankodott a Barcelona játékosa.

Ekkor próbálták lebeszélni a hazai játékosok, vonja vissza a pirosat, vagy legalább nézzék vissza videóbíróval az esetet, de Lahoz nem változtatott a döntésén, ha pirosat adott, akkor az úgy is van.

A kisebb szópárbajban egy idő után már a fél csapat részt vett és megjelent Ousmane Dembélé is, aki odaszólt valamit a játékvezetőnek és mehetett is öltözni. Elsőre azt lehetett gondolni, hogy valami nagyon durvát mondott, de a spanyol lapok szerint ezek a kemény és tiszteletlen szavak hangzottak el: "Nagy rossz. Nagyon rossz vagy." Lahoz valószínűleg nem tartja rossz bírónak és rossz embernek sem magát.

A katalán Sport szerint Messi próbálta védeni a csapattársát és leolvasták a szavait a szájáról: "Nem tudja, hogy kell beszélni (spanyolul), nem tudja hogy kell beszélni..."

A beszámolók szerint amúgy állítólag Dembélé még tényleg nem tudott jól megtanulni spanyolul beszélni, bár ilyenkor szokták azt mondani, hogy káromkodni a legkönnyebb megtanulni. De úgy tűnik, a francia támadó még csak nem is káromkodott. Viszont Lahoz érzékeny, ha személyét és bírói mivoltját támadják.

Visszatérve arra, hogy Piqué próbálta elkerülni, hogy nehogy ki kelljen hagynia a Real Madrid elleni mérkőzést, a "sors" két csapattársán verte le és Araujo és Dembélé is nagy valószínűséggel kihagyja a rangadót. Bár még hivatalos döntés nem született, egyből pirosnál és játékvezető sértegetésnél nem egy mérkőzésre szóló eltiltást szoktak kiosztani a játékosoknak.

A szurkolók egy része amúgy még nincs oda Dembélé teljesítményéért, így egy kicsit megkönnyebbülhetnek, hiszen, ha Griezmann nem sérül meg, akkor a francia támadó nem szorul majd a kispadra. Dembélé egészen jól kezdett a Sevilla ellen, viszont a hajrára eltűnt, majd még jött a piros. A sok sérülése miatt és a videójáték-szenvedély miatt is megtalált jóval 100 millió euró fölötti összegbe kerülő játékos, így megint kaphat a szurkolóktól is...

A Barcelona a 9. fordulóban az Eibarhoz látogat, majd a 10. fordulóban fogadja a Real Madridot a bajnokságban. A két mérkőzés között mennek a Slaviához Prágába Bajnokok Ligája mérkőzésre.

ˆhirdetés