Dibusz bravúrok, Sigér gólok! A Fradi nyerte a Fehérvár elleni rangadót

ˆhirdetés

Sigér duplázott, Dibusz óriási bravúrjai és egy későn hajrázó Fehérvár. A végletekig elfáradó Ferencváros nyerte a rangadót

 

Az NB1 10. fordulójának rangadóján a MOL Fehérvár fogadta a Ferencvárost, vagyis az éllovas a címvédőt. A Ferencváros a győzelmével pontszámban utolérte a Fehérvárt, ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak a zöld-fehérek.

 

A 26. percben Isael tekert a tizenhatoson belülre szabadrúgásból, Haratin mellkassal tette le Sigérnek. Sigér Dávid tíz méterről, jobbról, a kapus lába között bombázott a kapuba.

Az első félidőben Dibusznak nem volt sok védeni valója.

A 62. percben Civic bedobásából a labda Isaelhez került, a brazil játékmester sarokkal tette le Sigérnek, aki megint tiszta erőből a kapu felé lőtt, a labda kicsit megpattant, éppen annyira, hogy az akkorra már elvetődő Kovácsik helyére menjen a labda.

A Fehérvár egyre nagyobb iramra kapcsolt, a Ferencváros pedig egyre inkább kezdett elfogyni az erejével, de Dibusz óriási védéseket mutatott be és mérkőzésben tartotta a csapatát.

A 86. percig bírta kapott gól nélkül a Fradi, Bamgboye kicsit szabálytalanul tarolta le a Fradi védőjét, de a játékvezető sípszója elmaradt, a labda Milanovhoz került, aki a jobb alsóba lőtt, Dibusznak itt nem volt esélye a védésre.

A ráadás 5 percét végül nagy nehezen, de kihúzta a Ferencváros, nagyot védekeztek a vendégek, teljesen elfogyva az erejükkel. Valószínűleg, ha a Fehérvár már az első félidőben is magasabb iramban játszik, akkor a CSZKA Moszkva elleni Európa Liga mérkőzés fáradtságával a lábakban, hamarabb kidőlt volna a Ferencváros, így viszont a címvédő örülhetett a végén és három 22 pontos csapat áll a tabella első három helyén.

 

NB1, 10. FORDULÓ

2019.10.27., VASÁRNAP 17:15

MOL FEHÉRVÁR - FERENCVÁROS 1-2

G.: Milanov 86 ill., Sigér 26, 62

 

ˆhirdetés