A Bayern 7-2-re nyert a Tottenham otthonában, történelmi

ˆhirdetés

Az első félidőben még egyenlő felek küzdelmét láthattuk, de a másodikban Gnabry vezérletével szétzúzta az angol védelmet a német bajnok

 

 

A mérkőzést pedig jobban kezdte a Tottenham, a 12. percben Son révén megszerezték a vezetést, bár elég hamar jött Kimmich látványos lövése, majd még az első félidő utolsó pillanataiban szaladgáltak össze-vissza a hazai védők Lewandowski pedig a bal alsóba lőtt a tizenhatosról.

 

A szünet után érkezett Alaba helyére Thiago Alcantara, aki nagyszerűen mozgatta a csapatot. Az 53. percben Gnabry indult meg a bal oldalon, forgatta meg a tizenhatosra érve a védőjét és a bal alsóba lőtt. Két perccel később, még nem tért magához a Tottenham, már jött is az újabb német támadás, Tolisso tette ki a tizenhatos bal oldalán érkező Gnabrynak a labdát, aki okosan a hosszú, bal alsóba lőtt, a labda a kapufáról pattant a hálóba.

A 61. percben felcsillant a hazai remény, Harry Kane büntetőből volt eredményes, a bal alsóba lőtt a Tottenham támadója.

Pochettino egyre inkább támadóbb játékra sarkallta a játékosait, bejött Eriksen, Moura és Lamela is, aminek eleinte újabb helyzetek lett az eredménye, majd hajrában öt perc alatt három bekapott gól.

A 83. percben Thiago mélységi passzából indult meg Gnabry, az ötven méteres passzt úgy vette át a támadó, hogy ki sem zökkent a sprintből és laposan a kapuba lőtte az ötödik német gólt.

A 87. percben Coutinho passzolt ki önzetlenül jobbra a tizenhatoson belülre a labdát, Lewandowski pedig lazán a kapu jobb oldalába lőtt.

A 88. percben jött a végső kiütés, Gnabry megszerezte negyedik gólját, Tolissótól kapott labdát, szabadon átvehette szemben a kapuval, majd a tizenhatosról a kapu jobb oldalába tekert.

A 2-7-es vereség történelmi a Tottenham szempontjából, hazai pályán még sosem kaptak ekkora verést.

 

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

2019.10.01., KEDD

B 21:00 TOTTENHAM
Son 12
Kane 61 (11-es)
2-7 BAYERN MÜNCHEN
Kimmich 15
Lewandowski 45, 87
Gnabry 53, 55, 83, 88

 

 

ˆhirdetés