Zidane menesztése esetén közülük kerülhet ki a befutó

ˆhirdetés

Zinedine Zidane helyzete kezd egyre bizonytalanabbá válni, már röpködnek a nevek, kik válthatják a francia mestert

 

 

Valószínűleg, ha nem Zinedine Zidane-ról lenne szó, akkor Florentino Perez már régóta edzőt cserélt volna, de egyelőre még él a türelem Zidane felé.

 

Az idő viszont egyre jobban fogy, bár a bajnokság még nem úszott el, de nem jó jel, hogy sok a sérült, hogy a csapat nem tud egy teljes mérkőzés ideje alatt jól játszani és erre jött a PSG-től elszenvedett háromgólos pofon is.

A spanyol lapok még nem szellőztették meg, de erős hét következik a Madrid számára, hiszen az ötödik fordulóban, vagyis most hétvégén a Sevillához látogatnak, a hétközi fordulóban az Osasuna lesz az ellenfél és jövő héten jön a városi derbi.

Szerintünk vízválasztó lesz a csapat életében az Atletico Madrid elleni bajnoki, ha ott sem nyer a csapat, akkor valamit Florentino Perez lépni fog...

A spanyol lapok dobálóznak a nevekkel, egyelőre nem tudni, hogy ki lehet a befutó, ha elfogy a levegő Zidane körül.

A három legesélyesebb: Raúl, Allegri, Mourinho

José Mourinho már volt edző a Real Madridban, egyszerre volt sikeres és sikertelen is. Képes volt a Madriddal megfékezni egy csúcson lévő Barcelonát, viszont elmérgesedett a viszony a játékosokkal a végére. De ki kell emelni, Mourinho egy szétesett csapatot sikeresen gatyába rázott már. Viszont a Manchester Unitednél eltöltött időszak nem tett jót a renoméjának. Valamint egyelőre nem jött be a Real Madridnál visszahozni egy nem régen menesztett edzőt. Zidane visszatérése tavasszal nem volt sikeres, őszre nem állt össze a csapat. Mondhatni két olyan játékos lett a húzónév, akiket a nyáron mindenáron el akart adni, Bale és James. Amúgy meg elköltöttek 300 millió eurót új játékosokra. Persze lehet mondani, hogy nem kapta meg Pogbát a középpályára. Viszont rengeteg spanyol játékost elküldtek, eladtak a középpályáról, akiknek most bőven lenne helye a keretben, akár a kezdőben is. José Mourinho jelenleg nem edzőként dolgozik, kész a visszatérésre?

Massimiliano Allegri nagyon sikeres időszakon van túl a Juventusnál, viszont a torinói klubbal nem sikerült a Bajnokok Ligája győzelem, a döntő megvolt, míg az olasz bajnokságban egyeduralkodóvá vált a csapat. Allegri már 2018 nyarán is esélyes volt a Madrid kispadjára, de akkor maradt a Juventusnál, valamint Julen Lopetegui lett a Madrid edzője. Allegri érkezése biztos változást hozna a klub életében, egy másfajta focit hozna az olasz mester.

Raúl lehet a beugró. A klub ikonikus játékosa azt az utat kezdte el, amit Zidane is, vagyis az utánpótlásban edzősködik, jelenleg a Castilla mestere. Tavaly, mikor Lopeteguit menesztette Perez, akkor Santiago Solari ugrott be a helyére, Castilla éléről, és lett a klub vezetőedzője. Igaz, nem sokáig, mert Solarival csak rövid ideig változtak a dolgok. Az argentin mester ugyan visszaállt arra a játékra, amit Zidane-nál jól begyakorolt a Madrid, viszont hatalmas rutinnal rendelkező játékosokat kezdett el jegelni, a fiatalok viszont a fontos mérkőzéseken még nem voltak elég érettek a feladatra, így nem volt csoda, hogy nem várták meg vele az idény végét, hanem visszahozták Zidane-t, hogy kezdjen készülni a nyári átalakításra. (ami egyelőre nem sikeres). Raúl személye egyszerre lehet jó is a klub életében és talán bukta is, mert Raúl biztosan fontos tényező a játékosok életében, a múltja miatt elképesztő respektje lenne a játékosok előtt, viszont edzői tapasztalata még nem az igazi.

Ha mi lehetnénk Perez helyében és mindenképpen edzőt hoznánk, akkor valószínűleg Raúlt egyelőre segédedzőként vinnénk a csapathoz, mint ahogy Zidane sokáig Ancelotti mellett tanulta a szakmát, mielőtt megkapta az első csapat irányítását. Vagyis esetleg, ha Allegri lesz a befutó, akkor mellette tanulhatná még tovább az edzői szakmát.

Jelenleg Allegri is pihen, vagyis nem kell egy csapattól sem elcsábítani. Tapasztalata óriási és a védekezést valószínűleg helyre tudná tenni, mert jelenleg a fő gondja a Madridnak a védekezés, a csapaton átszaladnak az ellenfelek, ami köszönhető annak is, hogy idén Zidane nem tudja megoldani a középpályás védekezést. Casemiro egyedül kevés középen.

Amúgy 2018-ban Allegri mellett Conte és Pochettino neve is felmerült, Conte azóta az Interhez került, Pochettino pedig kirobbanthatatlannak tűnik a Tottenhamtől. Idény közben legalábbis biztosnak tűnik, hogy nem fog klubot váltani az argentin mester.

Még akár Guti is a képbe kerülhet, mint korábbi játékosa a klubnak, valamint olyan szakember, akinek első csapatnál is van már tapasztalata és még nem próbáltak ki a Real Madridnál vezetőedzőként.

Valamint bekerült a kalapba Xabi Alonso neve is, aki jelenleg a Real Sociedad B csapatának edzője

 

Szerintetek Zidane-nak sikerül megtartania az állását, vagy idő előtt mennie kell?

ˆhirdetés