Zártkapus lesz az Azerbajdzsán elleni válogatott mérkőzés

ˆhirdetés

Az Uefa büntetett, zártkapus lesz az Azerbajdzsán elleni hazai Eb-selejtező

 

Az MLSZ közleménye szerint az UEFA büntett, zárt kapuk mögött kell megrendeznie az Azerbajdzsán elleni október 13-i hazai Eb-selejtező mérkőzést. A zártkapu mellett nagyjából 20 millió forintos büntetést is fizetnie kell az Uefa felé.

 

A büntetést a magyar szövetség a szeptember 8-i Magyarország - Szlovákia Eb-selejtező mérkőzésen elhangzott rasszista, kirekesztő megnyilvánulások miatt kapta.

"Noha az MLSZ és maguk a játékosok, valamint a szövetségi kapitány is kérte a nézőket a sportszerű szurkolásra, ennek ellenére az ellenőri jelentések felvételekkel dokumentálták, hogy a nézőtéren több alkalommal, tömegesen kiabáltak cigányozós, „szar Szlovákia” és más gyűlölködő rigmusokat. A döntés során visszaesőként bírálták el a fegyelmi vétséget, mivel az elmúlt öt évben többször is el kellett járni a magyar szövetséggel szemben a nézőtéri rasszista magatartás miatt." - olvasható az MLSZ honlapján.

 

A szövetség fellebbez, próbálják beazonosítani a sportszerűtlen szurkolókat

A szövetség fellebbezést nyújt be az Uefa felé, valamint kéri a biztonsági szakemberektől a sportszerűtlen szurkolók beazonosítását.

 

Utánpótlás játékosok teremthetnek szurkolói hangulatot

Az MLSZ a döntés ismeretében arra jutott, hogy a Magyarország - Azerbajdzsán mérkőzésre a 14 év alatti utánpótlás játékosok és futballt szerető fiatalok meghívásával igyekszik szurkolói hangulatot teremteni az októberi mérkőzésre.

 

ˆhirdetés