A szlovákok pénteken a horvátokkal játszanak, pihentebb lesz a magyar válogatott hétfőre

ˆhirdetés

A magyar válogatott vereséget szenvedett Montenegró ellen, de rengeteg játékos pihenőt kapott

 

 

Minden mérkőzésen jó győzni, jót tesz a hangulatnak, a montenegrói vereség nem a legjobb hír a válogatott számára, viszont, nézhetjük az előnyeit is a mérkőzésnek, mert azért talán találni néhányat...

 

Nem véletlenül találta ki az Uefa a Nemzetek Ligáját, mert egy tétmérkőzésnek más az irama, a feszültsége, mint egy barátságos mérkőzésnek. A Montenegró elleni felkészülési mérkőzésben is benne volt, nincs igazi tétje, a mérkőzés nagy része edzőmérkőzéssé alakult. Persze, azoknak a játékosoknak, akik pályára léptek, volt tétje, hiszen főleg azok a játékosok kaptak lehetőséget, akik eddig kevesebbet játszhattak.

Marco Rossi lehetőséget adott több olyan kerettagnak is, akik a szlovákok elleni hétfői tétmérkőzésen nem lesznek a kezdőben. Azon sem kell meglepődnünk, ha 9-10 helyen is más lesz a kezdő, mint a csütörtöki Montenegró ellenin.

Ilyenkor lehet kérdezni, akkor, mi értelme volt az egésznek?

Annyi mindenképpen, hogy akik kevesebbet játszanak a válogatottban, szokják egymást. Rossi is látja őket felkészülési mérkőzésen, ami azért egy fokkal komolyabb, mint egy sima edzőmérkőzés. Láthatja, kikre számíthat alapemberként, mire képesek nyomás alatt. Ráadásul hárman debütáltak a válogatottban, így Gazdag Dánielt, Sigér Dávidot és Ferenczi Jánost is ki lehetett próbálni.

A 2020-as Eb-selejtező során a magyar válogatott az egyetlen, amely az E-csoportból már 4 mérkőzést lejátszott, vezetjük is a csoportunkat, a többiek ma, vagyis 2019.09.06-án játszanak. Lesz egy Szlovákia - Horvátország mérkőzés, ami természetesen a csoport mai rangadója és nagyban befolyásolhatja a továbbjutást, valamint a hétfői magyar-szlovákot is. A másik mérkőzésen Wales fogadja Azerbajdzsánt.

Rossinak volt egy nem titkolt terve is a montenegrói kezdővel, pihentetni tudott kulcsjátékosokat a hétfői mérkőzésre, ahol fejben nagyon ott kell majd lenni, és fizikálisan is top formát kell majd hozni, viszont megerősítést nyert a véleménye néhány játékossal kapcsolatban.

A szlovákok pénteken a horvátokkal játszanak, vagyis a kulcsjátékosok biztosan fáradtabbak lesznek, mint a magyar válogatott kulcsjátékosai lesznek hétfőre. Ráadásul a sérülések is elkerülték a magyar keretet.

A magyar válogatottnak hétfőn nagy iramban, koncentráltan kell játszania. Pörgősebb mérkőzés lesz, mint a montenegrói volt, és megtapasztalhatták a játékosok, hogy egy kis figyelmetlenség is mivel jár. Még a montenegrói válogatott is kettőt ki tudott használni a bakikból, egy szlovák válogatott valószínűleg hatékonyabban járt volna el, főleg egy olyan kiélezett mérkőzésen, mint a hétfői párharc lesz. Azon kívül, hogy lesz egy alaphangulata a mérkőzésnek, ráadásul a továbbjutás szempontjából is égetően fontos a pontszerzés.

 

EB2020 selejtezők

ÉLŐ közvetítések

ˆhirdetés