A nyár top igazolásai, hárman is 100 millió fölött!

Vége a nyári átigazolási szezonnak és elszálltak megint az árak. Podcasttel kiegészítve

 

 

A nyári top átigazolásokat próbáltuk összefoglalni ebben a podcastban, amiben lesz szó a Real Madridról, a Barcelonáról és az Atletico Madridról is, ugyanis ez a három klub költötte a nyáron a legtöbbet, bár az Atletico így is pluszban zárt!

 

A Real Madrid 300 milliót költött és 130 millió volt a bevétele nagyjából a játékoseladásokból, a Barcelona 255 millióért vásárolt és 155 millióért adott el, míg az Atletico Madrid 240 millióért vásárolt, de 310 millióért adott el.

 

A top három legdrágább igazolás a nyáron

1. Joao Félix 126 millió euróért érkezett a Benficától az Atletico Madridhoz.

2. Antoine Griezmann 120 millió euróért érkezett az Atletico Madridból a Barcelonához.

3. Eden Hazard 100 millió euróért érkezett a Chelseatől a Real Madridhoz.

 

Az angoloktól a Manchester City költötte a legtöbbet és a városi rivális Manchester United, míg az újonc Aston Villa elszórt majdnem 150 millió eurót és pénzért nem adtak el semmit. Az újonc tehát próbálkozik. Amúgy az a 150 millió elég simán összejön 20 millió eurót érő játékosokból...

A Juventus is pozitívan zárta a nyarat, hiába jött pl De Ligt 85 millió euróért és adtak ki játékosokra 190 millió eurót, ha 200 millióért pedig eladtak labdarúgókat, többek között Joao Cancelót a Manchester Citynek 65 millió euróért.

A nyár talán legnagyobb meglepetése volt Joao Félix szerződtetése és az érte kiadott 126 millió euró, de az Atletico Madrid megtehette, hiszen többek között eladták Griezmannt 120 millióért. A portugál támadó a jövőbe való befektetés is egyben, hiszen még nem volt ideje sokat bizonyítani. Hazard 100 millió eurós megvásárlása a jelenlegi árakat figyelve még kedvezményes is volt, hiszen az értékét 150 millió euróra taksálják.

 

A részletesebb kivesézése a top átigazolásoknak a podcastban hallgatható meg.