Ilyen látványos szembenállás klubok és játékosok között, mint a nyáron, talán még sosem volt

ˆhirdetés

A nyár rengeteg érdekes átigazolási helyzetet tartogatott a számunkra, talán kiemelten fontos volt Neymar, Bale és Icardi ügye. Podcasttel kiegészítve.

 

A nyáron megtapasztaltuk, milyen óriási üzlet a foci és talán ennyire látványosan, a szemünk előtt még nem játszódott le csatározás a klubok és játékosok között. Három eset is kiemelten borzolta az idegeket a nyáron, Neymar, Bale és Icardi ügye sem volt egyszerű.

 

Neymar átigazolásai sosem történtek simán, már a Barcelonához való kerülése sem volt egyszerű, aztán ahogy távozott a PSG-hez, még tovább hergelte a hangulatot. A párizsiak minden korábbit felrúgva, az addig 100 millió eurós átigazolási rekordokat is alig elérő összegeket rögtön feltornázták 200 millió fölé, amit azóta is nyög minden klub és talán a játékosok is.

Neymar biztosan, hiszen nem tud könnyen klubot váltani, mivel nincs jelenleg még egy olyan klub, amely 250-300 millió eurót fizessen egyetlen játékosért. A PSG 222 millióért igazolta és nem akar bukni az üzleten. A franciák a nyáron kitartottak és nem engedtek a kért összegből. Neymar maradt, majd meglátjuk mit tud varázsolni az idény során, mennyire lesz profi és tudja a pályán kívül tartani a klubvezetés felé érzett gondolatait. Mindenesetre a PSG szerződtette Icardit, aki egy olyan játékos, akinek szintén mennie kellett, mert összerúgta a port a szurkolókkal, klubvezetőkkel, csak az argentin nem akart mindenáron távozni, olyan klubhoz biztosan nem, amely nem üti meg az igényei szintjét.

Sokáig úgy tűnt, hogy a Juventus lesz a befutó, de az egy szíven döfés lett volna a szurkolók számára, valamint az Inter nem akarta a riválisát erősíteni. Mert nem Icardi tudásával van itt gond, csak olyan helyzet alakult ki, amiből arcvesztés nélkül egyik fél sem jöhetett volna ki jól. Icardi ment a PSG-hez, ami nem biztos, hogy az a top klub és bajnokság, amire vágyott, de egy olyan top klub, amely BL-címre hajt és fizetőképes.

Bale maradni akart szemben a másik fentebb említett játékossal, őt a klub akarta eladni, bár nem egyértelműen, hiszen Perez egyik legkedvesebb játékosa a walesi. Viszont Zidane nem tud kijönni Bale-lel, le is nyilatkozta, az lenne a legjobb, ha már holnap eladnák. Azóta változott a helyzet, a sok sérülésnek is köszönhetően Bale maradásának nagyon örülhetnek, sőt, egyelőre ő tűnik a nyár legjobb madridi igazolásának. Persze, ha Hazard felépül, majd kiderül, hogy a belga mire képes új klubjában. Mindenesetre Bale maradt, és ami nem hátrány, bizonyít, gólpasszt adott, gólokat lőtt és újra olyan gyors, mint régen.

A három játékos és a három klub esetéről kicsit hosszabb elmélkedés az alábbi Podcastban.

 

 

 

Elérhető a Spotify-on is: https://open.spotify.com/episode/2M7xdkVJQ1NKl9gnZDdawn

ˆhirdetés