A Ferencváros döntetlennel kezdett az Európa Ligában, az Espanyoltól vitt pontot a Fradi

Felemás félidők, egy pontot ért a Fradi óriási küzdelme Barcelonában az Espanyol ellen

 

EURÓPA LIGA, CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ

2019.09.19., CSÜTÖRTÖK 21:00

Espanyol - Ferencváros 1-1

g.: Vargas 60 ill., Javi López 10 (öngól)

 

Espanyol: Diego López - J. López, Naldo Pereira, Espinosa, Vila (Pedrosa, 67.) - Roca - Melendo (Calleri, 56.), P. Lozano, Granero - Vu Lej, M. Vargas (Campuzano, 74.). 

Ferencváros: Dibusz - Botka (Lovrencsics G., 66.), Blazic, Dvali, Heister - Ihnatenko (Frimpong, 85.), Haratin - Zubkov, Sigér, Nguen - Isael (Szihnyevics, 62.).

 

A Ferencváros meglepte az Espanyolt, a magyar klub támadólag lépett fel és többször is gyors ellentámadással eljutottak a játékosok az ellenfél tizenhatosáig. A mérkőzést gyors támadókkal kezdte a Fradi, csereként inkább labdatartásra alkalmas támadójátékra állt át a csapat.

 

A 10. percben Isael ment el a jobb szélen a belőtt labdára Nguen érkezett volna, de Tokmacot Javi López becsúszva előzte meg és védhetetlenül lőtt a saját kapujába. Valószínűleg Tokmac is betalált volna, de ez biztosabb volt.

A gól után is maradtak a veszélyes vendég támadások, annak ellenére is, hogy az Espanyol birtokolta többet a labdát.

A második félidőben gyorsabb iramra kapcsolt az Espanyol, bár ennek ellenére voltak ferencvárosi helyzetek is. A 47. percben Isael szabadrúgásból tekert a tizenhatoson belülre, Dvali fejesét Diego López védte.

Az 51. percben Isael szabadrúgásból lepett meg mindenkit, mert nem fejesre tekert középre, hanem kapura küldte és a jobb felső lécen csattant labda.

A második félidőben ennek ellenére az Espanyol irányított, egyenlítettek is a vendégek, Vargas fejesénél elsőre hárítani tudott Dibusz, a kipattanóra is a hazai támadó csapott le és nehezen, de beküzdötte az egyenlítést jelentő gólt. Amúgy érdemes megemlíteni, hogy Blazic a helyzet előtt már másodpercek óta a földön feküdt az ötösön, még az előző helyzetnél fejelhetett össze egy hazai játékossal. Bár talán össze kellett volna szednie magát, mert utána nem kért ápolást a játékos...

A Fradi a hajrában már a védekezéssel törődött, de sikerült kihúzni újabb bekapott gól nélkül és bravúrral egy ponttal távozni Barcelonából. A végére teljesen elfáradt a magyar bajnoki címvédő, az egy pontot megérdemelte a csapat.