Feczkó Tamás lett a DVTK vezetőedzője

Feczkó Tamás, DVTK
Feczkó Tamás lett a DVTK új vezetőedzője (fotó: dvtk.eu)

A Diósgyőr hivatalosan bejelentette Feczkó Tamást

 

 

A DVTK kedden menesztette Fernando Fernández vezetőedzőt és Tajti József sportigazgatót, szerdán pedig bejelentették Feczkó Tamás érkezését, a fiatal szakember lesz a Diósgyőr új vezetőedzője

 

„Engem a kihívások éltetnek, a DVTK a legnagyobb kihívás, amivel eddig találkoztam – nyilatkozta a dvtk.eu-nak Feczkó Tamás, a DVTK új vezetőedzője. – Számomra ez óriási előrelépés, hiszen a legnépszerűbb és a legnagyobb vidéki klubnak lehetek a vezetőedzője. Nagy megtiszteltetés, de még nagyobb felelősség. Most az a legfontosabb, hogy a közönséget vissza tudjuk csalogatni és minél több közös győzelmet éljünk át együtt. A legnagyobb egyéni célom, hogy újra megteljenek ennek a csodálatos stadionnak a lelátói. A csapatnak és nekem is be kell bizonyítanom, hogy a szurkolóknak érdemes lesz kilátogatni a mérkőzéseinkre, mert a labdarúgás elsősorban a szurkolókért van. Nélkülük nem ugyanolyan. Ez a tábor az országban párját ritkítja. Azt szeretném, ha ez a diósgyőri katlan olyan lenne, mint a régi, ahol mindig tombol a lelátó, a vendégjátékosok lába pedig megremeg, ha kifutnak a gyepre. Nekünk nem marad más, mint hogy feltúrjuk a pályát és kínkeservesen megnyerjük a mérkőzéseket, ha kell, akkor a kilencvenedik percben, de ehhez elengedhetetlen, hogy a szurkolók végig mellettünk legyenek. Őszintének kell lenni, a keret ráncfelvarrásra szorul. Vannak hiányposztok, a tulajdonos úr viszont nagyon korrekt volt és biztosított arról, hogy ezeket a hiányposztokat be tudjuk tölteni. A következő hetekben mérkőzéseket kell nyernünk, de ehhez először a stabilitást kell megteremteni, elengedhetetlen, hogy le tudjuk hozni hátul nullára a meccseket. Ha ez megvan, akkor az már fél siker.”

 

A Diósgyőr rosszul kezdte a szezont négy vereség mellett, csak egy győzelmet sikerült elérni és az utolsó helyen áll a csapat.

Feczkó talán országos szinten a Balmazújvárosnál lett ismert edző, feljuttatta a csapatot az NB1-be, viszont oda már nem követte a klubot, hanem 2017-ben elfogadta az MTK hívását és egy idény alatt fel is juttatta az MTK-t is az NB1-be.

Az NB1-ben viszont nem vitte végig az idényt, csak 24 mérkőzésen ülhetett a kispadra, kilenc győzelem mellett négy döntetlen és tizenegy vereség volt a mérleg. Érdekesség, amikor menesztették, akkor még a 7. helyen állt a klub, végül kiesett az NB2-be az MTK.