Edzőváltás a Valenciánál, Marcelinónak távoznia kellett

ˆhirdetés

A Valencia menesztette Marcelinót, már megvan az utód is

 

Hivatalosan bejelentette a Valencia, menesztik Marcelinót. A távozás nem volt meglepő, az időpontja már talán inkább.

 

A spanyol lapok szerint tegnap Szingapúrban tárgyalt Peter Lim tulajdonos és Anil Murthy klubelnök, aminek a vége edzőváltás lett. Murthy azóta visszatért Valenciába és a klubnál megindultak a változások.

A Valencia bejelentette Marcelino menesztését, aki 2017 óta volt a klub edzője. Sikeresnek volt mondható a tevékenysége, hiszen a 2018/19-es szezonban megnyerték a spanyol kupát, valamint Bajnokok Ligája indulást jelentő helyen végeztek a bajnokságban.

Az új idényt nem kezdték túl jól, bár az utóbbi, a harmadik fordulóban megszerezték az első győzelmüket a 2019/20-as idényben. Viszont nem a válogatott mérkőzések miatti szünet elején menesztették az 54 éves szakembert, hanem három nappal a Barcelona elleni bajnoki előtt...

A pletykák szerint Marcelino és Lim között nagy az egyet nem értés az átigazolásokkal kapcsolatban, így ezért lett vége a menesztés.

A Valencia bejelentette azóta az új edzőt Albert Celades személyében, aki viszont egy olyan edző, akinek a spanyol bajnokságban edzőként még nincs tapasztalata. A korábbi spanyol válogatottban megforduló középpályás, aki amúgy a Barcelona neveltje, de szerepelt a Real Madridban is, eddig a spanyol utánpótlás válogatottaknál dolgozott, Julen Lopetegui mellett dolgozott a spanyol felnőtt válogatottnál, valamint a Real Madridnál is a segítője volt.

A Valenciától 2021. június 30-ig szóló szerződést kapott.

 

ˆhirdetés