Barcelona: Ansu Fati rekordot döntött, visszatért Messi, Suárez mellett sem lehet elmenni szó nélkül

ˆhirdetés

A Barcelona csak egy vérszegény döntetlenre volt képes a Dortmund ellen, de azért voltak fontos események is a statisztikusok számára

 

 

Ansu Fatiról szól eddig az idény a Barcelonánál a fiatal játékos klubrekordot döntött, már megint, hiszen ilyen fiatalon még egy Barcelona játékos sem mutatkozott be a Bajnokok Ligájában.

 

Ansu Fati 16 évesen és 351 naposan lépett pályára a Dortmund ellen, ezzel megdöntötte Bojan Krkic rekordját. Bojan 17 évesen és 22 naposan játszott még a 2007/08-as idényben a Lyon ellen.

Ansu Fatit sokan féltik, hiszen nagyon fiatalon került a figyelem középpontjában, reménykednek, hogy nem az lesz a sorsa, mint Bojannak, aki ugyan jól kezdte a felnőtt karriert, de végül nem tudott olyan pályát befutni, mint amit ő maga is és sokan mások reméltek tőle.

Ansu Fati mellett viszont ott vannak a "nagy öregek", akikkel érdemes még foglalkozni.

A jó hír: Messi visszatért, 115 napot kellett kihagynia az argentinnak. Amúgy érdekesség, hogy Ansu Fati helyére érkezett cserekén.

Luis Suárez 250. mérkőzésén lépett pályára a Barcelona színeiben. Fontosságáról mindent elárul, hogy ezeken a találkozókon összesen 179 gólt szerzett már, minden idényében 25 gól fölé jutott eddig. A 179 góljával amúgy az ötödik a Barcelona góllövő öröklistáján.

A Barcelonának amúgy nem megy idegenben, Ter Stegen mentett pontot a katalánoknak. Az idegenbeli rossz szereplés egyik oka lehet még az, hogy Luis Suárez négy éve nem tud a Bajnokok Ligájában idegenben gólt lőni. Utoljára 2015. szeptember 16-án egy Roma elleni BL mérkőzésen talált be. Áprilisban úgy tűnt, megtörik a sorozata, de végül a gólját Luke Shaw öngóljaként könyvelték el.

A mérkőzés szomorú eseménye volt a klub számára Jordi Alba sérülése, még nem tudni pontosan, mennyit kell kihagynia a védőnek, de már az első félidőben le kellett cserélni.

 

Ansu Fatira visszatérve. Szerintetek képes lesz lezárni a katalánoknál a Neymar kérdést?

ˆhirdetés