Barcelona: Ansu Fati megkapta a spanyol állampolgárságot

ˆhirdetés

A spanyolok honosították a Barcelona óriási tehetségű tinijét

 

 

A Bissau-guineai származású Ansu Fati megkapta a spanyol állampolgárságot, vagyis a 16 éves Barcelona játékos előtt elhárult az akadály, hogy részt vegyen az U17-es világbajnokságon.

 

Ansu Fati gyermekkora óta Spanyolországban él, a Barcelonában pedig idén robbant be, mikor a sok sérülés miatt Ernesto Valverde bedobta a mélyvízbe. A tini pedig gólokkal és gólpasszal hálálta meg a bizalmat.

Ansu Fati közben bemutatkozott a Bajnokok Ligájában is, amivel a klub történelmének legfiatalabb Bajnokok Ligája szereplő játékosa lesz.

Az U17-es világbajnokság október 26-tól november 17-ig tart, így Ansu Fatira hosszabb ideig nem számíthat Valverde, viszont addigra várhatóan bevethető lesz Suárez, Messi és Griezmann hármasa is.

Korábban a spanyol szövetségi kapitány, Roberto Moreno is jelezte, felmerült bennük a honosítás gondolata, így várható volt, hogy hamarosan bejelentik az állampolgárság megszerzését. Így, ha továbbra is fejlődik a játékos, várhatóan felnőttként is a spanyol válogatottat fogja képviselni.

 

ˆhirdetés