Miért lehet annyira fontos Maguire a Manchester Unitednek

Maguire, angol válogatott
Harry Maguire kulcsigazolás lehet a Manchester Unitedben. Nem véletlenül engedi el nehezen a Leicester City. Viszont, ha sikerül az üzlet, akkor a világ legdrágább védője lesz.
ˆhirdetés

A Manchester United rekord összeget készül fizetni egy védőért, Harry Maguire kulcsigazolása lehet Solskjaernek

 

 

Az angol lapok szerint megállapodtak a felek egymással, Harry Maguire lesz a világ legdrágább védője, ráadásul angol játékosért még nem fizettek annyit, mint amennyit a Manchester United készül kiadni a Leicester City védőjéért.

 

Miért lehet ennyire fontos Maguire Ole Gunnar Solskjaernek?

Igen egyszerű a válasz: Harry Maguire ideális korban van, 26 éves. Bizonyított már a Premier League-ben és a válogatottban is. Maguire igazi vezéregyéniség, aki képes összefogni a védelmet, ráadásul még védő létére gólerős is.

Persze kérdéses, hogy 80-85 millió fontot megér-e?

Ez az, amire nem tudhatja senki sem a választ. Solskjaer szerint igen, különben nem küzdene annyit a játékosért. Természetesen nem önállóan kell nézni a védő teljesítményét, hanem azt kell nézni, mennyire illeszkedik majd bele a taktikába.

Egy biztos, hogy az előző idényben rengeteg gólt kapott a Manchester United, amin változtatnia kell az edzőnek, ha eredményt akar elérni. Márpedig ahhoz a védelmet stabilizálnia kell. Tudjuk, nem csak a védelmen múlik az egész, hanem a csapatvédekezésen, de azért nem mindegy, hogy kik alkotják a védősort.

David De Gea évekig kihúzta a bajból a Manchester Unitedet hátul, de tavaly már ő sem volt elég. Solskjaer a nyáron komoly változtatásokra készül, nem véletlenül igazolta le Aaron Wan-Bissakát a védelem jobb oldalára 50 millió fontért.

A védelem közepére érkezhet Maguire, aki fiatal ugyan, de rutinos, főleg a 21 éves Bissakához képest. Azt még nem tudni, hogy ki lehet Maguire párja középen, talán Lindelöf, de ha teljesen angol sort akar összeállítani az edző, akkor is megteheti, hiszen Smalling és Jones is ott van a keretben, míg a védelem bal oldalán Luke Shaw lehet alapember, de csak akkor, ha végre képes sérülések nélkül lehozni egy idényt.

Maguire remélhetőleg olyan védő lesz a Manchester Unitedben, aki képes komolyabb sérülések nélkül lejátszani idényeket. Most például a nagy reményekkel érkező Eric Baillyre nem számíthat (megint) a Manchester United, hónapokra kidőlt az elefántcsontparti védő.

Maguire óriási üzlet a Leicesternek

A Leicester City 2017-ben igazolta a Hull Citytől 12 millió fontért, vagyis durván 70 millió fontot kereshet rajta a Leicester. Természetesen a Leicesternek is pótolnia kell majd valakivel, és mivel tudják, hogy komoly összegért adtak el egy játékost, ár fölött fognak nekik elengedni játékost, ha igazolni akarnak.

A hírek szerint Lewis Dunk fog érkezni a Brightonból a Leicester Cityhez. A Transfermarkt 10 millió fontra tartja a 27 éves védőt, de a Leicesternek elképzelhető, hogy 40 millió fontot kell majd kicsengetnie érte. Mivel a Brighton nagy összeget kap a védőjéért, ezért a Bristol is megkéri Adam Webster árát, akit pedig 20 millió fontért engedhet el a klubja.

Van Dijk lehet a jó példa

Ha összejön a Maguire ügylet, akkor a Manchester United vezetői szeme előtt Virgil van Dijk esete lebeghet a szemük előtt. A holland középső védő még jelenleg a világ legdrágább védője, akiért nagyjából 75 millió fontot fizetett a Liverpool a Southamptonnak, viszont megérte az árát. Van Dijk volt az utolsó elem a kirakósban a Liverpool csapatában, aminek köszönhetően stabilizálódott a védelem és lényegében elérhetővé vált a Bajnokok Ligája trófea.

Természetesen Maguire rögtön nem tud annyit lökni a Manchester United eredményein, mint Van Dijk tudott, már csak amiatt sem, mert a Manchester United idén nem indulhat a Bajnokok Ligájában, de ha a bekapott kevesebb gólnak köszönhetően harcban lesznek idén a Premier League 1-4 helyéért, akkor már megérte odahozni Maguire-t.

A keretek erősségét nézve még Maguire érkezése sem garancia egy negyedik helyre sem, de nagy lépés lehet a klub számára, olyan, amivel kirángathatja Solskjaer a hullámvölgyből a csapatot.

Solskjaernek nehéz dolga van...

Mert új csapatot kell építenie, amely éhes a sikerre és kész hajtani angolosan, de képes "európai" módon játszani.

Mert az Európa Liga a top játékosoknak nem vonzó, vagyis nehéz úgy igazolni, ami erősítést is jelent.

Mert nézve az eddigi érkezőket, a szurkolók nem ájultak el a történtektől.

Mert Maguire érkezésével óriási tehert rak magára és a játékosra is, ekkora összegért azonnal tapasztalható eredményt várnak el egy edzőtől.

Ráadásul mindenki összehasonlítja őt Van Dijkkel. A holland védőt azért jobb védőnek tartják, mint az angol játékost...

Viszont Maguire higgadtsága fontos helyzetekben átsegítheti a csapatot a nehéz pillanatokon, főleg akkor, ha maga mögött tudhatja a világ egyik legjobb kapusát.

Maguire pedig élvezheti azt, hogy ő a lesz a legdrágább angol játékos. Korábban Sterlingért adott ki a Manchester City 57 millió fontot.

ˆhirdetés