A Manchester City a West Ham otthonában lőtt ötöt

West Ham United - Manchester City 0-5, Gabriel Jesus
A Manchester City 5-0-ra nyert a West Ham United otthonában. A gólzáport Gabriel Jesus nyitotta, míg Sterling mesterhármasig jutott, Agüero is betalált, Mahrez pedig szórta a gólpasszokat.
ˆhirdetés

A Manchester City is elképesztő gólzáporral kezdte az idényt, a West Ham United otthonában lőttek öt gólt és egyet sem kaptak!

 

 

Pep Guardiola legénysége bekezdett a 2019/20-as idényben, rögtön az első fordulóban ötgólos győzelmet arattak. Sterling mesterhármassal nyitotta a szezont a bajnokságban.

 

A 25. percben Walker tette jobbról, az alapvonalról vissza a labdát, Gabriel Jesus két védő között perdített a kapuba.

Az 51. percben De Bruyne tört előre középen, magára vonzva a fél West Hamet, majd mielőtt szerelhették volna, a szabadon érkező Sterlingnek passzolt a balján, aki hét méterről a kapuba lőtt, a labda Fabianski lábai között jutott át a kapuba.

A 75. percben Mahrez emelte át a védőket, Sterling a leshatárról mozdult a labdára és emelt hat méterről a kapuba. Ezt a helyzetet is megvideóbírózták, de itt már nem találtak leshelyzetet, mint egy korábbi esetnél.

A 86. percben Mahrez cselezett a tizenhatoson belül, Diop a labda helyett a középpályást rúgta fel, a büntetőt Agüero értékesítette, a kapus balra, a labda jobbra ment.

A ráadás első percében Sterling megszerezte harmadik gólját, a tizenhatos jobb oldalán tört be Mahrez labdájával, egy ideig gondolkodott, hogy beadjon, vagy lőjön, Fabianski is elbizonytalanodott, Sterling pedig kihasználta a megnyíló rövid sarok adta lehetőséget és bepasszolta a labdát tíz méterről.

A Manchester City látványos játékkal nyert a nyitányon, volt még lesgóljuk is, hátul Ederson is jó napot fogott ki, így a tabella élére állt a címvédő.

 

 

PREMIER LEAGUE, 1. FORDULÓ

2019.08.10., SZOMBAT 13:30

WEST HAM UNITED - MANCHESTER CITY

gólszerzők: Gabriel Jesus 25, Sterling 51, 75, 90+1, Agüero 86 (11-es)

ˆhirdetés