A Liverpool nyerte az Európai Szuperkupát

Liverpool - Chelsea, Adrián
Adrián büntetőt fogott a tizenegyespárbajban, a Liverpool nyerte az Európai Szuperkupát
ˆhirdetés

Négy gólt és büntetőpárbajt hozott a Liverpool - Chelsea Európai Szuperkupa döntő

 

A Chelsea szerezte meg a vezetést Giroud révén, de Mané egyenlített, a hosszabbításban még fordított is Mané, de Jorginho büntetőből egyenlített. A büntetőpárbaj utolsó párharcában a fiatal Abraham hibázott, Adrián lett a mérkőzés hőse: elvetődött ugyan balra, de lábbal visszanyúlva hárítani tudott. A Liverpool nyerte a döntőt!

 

A 36. percben Pulisic indult meg balról középre és szöktette a tizenhatos bal oldalán kilépő Giroud-t, aki a hosszúba helyezett (0-1)

Négy perccel később Pulisic hiába ment el a bal szélen és cselezte be magát lövőhelyzetbe a tizenhatoson belülre és lőtt a jobb alsóba, a játékvezető nem adta meg a gólt, mert mindezt lesről indulva tette.

A 48. percben Firmino lövését még fogta Kepa, de a kipattanóra Mané érkezett és a kapuba lőtt (1-1)

A 83. percben Jason Mount ment el a bal oldalon és lőtt a bal alsóba, de lesről kapta a labdát, már a második lesgólját szerezte a Chelsea a mérkőzésen.

Jöhetett a hosszabbítás.

A 95. percben Firmino tört be a tizenhatos bal oldalán, egészen az alapvonalig és tette vissza a labdát a tizenegyes pont magasságában érkező Manénak, aki léc alá bombázott. A támadás szépségét az adta, hogy Firmino Manétól kapta a labdát és jó húsz méteres sprinttel ért fel és lőtt gólt.

A 101. percben Jorginho a bal alsóba lőtt büntetőből és egyenlített a Chelsea.

A büntetőpárbajt viszont a Liverpool lőtte jobban. Kepa két lövésbe is beleért, de Adrián egyet védeni is tudott, így a Liverpool ünnepelhette az újabb trófeát, a Bajnokok Ligája győztes legyűrte az Európa Liga győztest.

 

EURÓPAI SZUPERKUPA DÖNTŐ

2019.08.14., SZERDA 21:00

LIVERPOOL - CHELSEA 2-2

BÜNTETŐKKEL 5-4

gólszerzők: Mané 48, 95 ill., Giroud 36, Jorginho 101 (11-es)

 

ˆhirdetés