Kiesett a Fehérvár, a Honvéd és a Debrecen is, nincs magyar csapat az Európa Liga harmadik selejtezőkörében

ˆhirdetés

Mindhárom magyar klub kiesett az Európa Ligából, a Honvéd botrányos körülmények között, a Debrecennek esélye sem volt, a Fehérvár pedig liechtensteini csapattól szenvedett vereséget...

 

 

A Debrecennek már a párharc előtt nem lehetett sok esélyt adni, de azért persze meg kellett próbálnia mindent a magyar csapatnak és tapasztalatszerzésnek sem utolsó sztárok ellen játszani. A különbségi ki is jött a két csapat között, hiszen a Torino 7-1-es összesítéssel jutott tovább teljesen megérdemelten.

 

A Honvéd - Craiova párharc esetén egy picit a románokat lehetett esélyesebbnek tartani, de a Honvéd a két mérkőzés során megmutatta, hogy volt esélye a továbbjutásra, hiszen az első mérkőzés gólnélküli döntetlenje után, a visszavágó sem a fociról volt emlékezetes.

Rengeteg sérülés, ápolás, majd a 119. percben hanggránát robbant a játékvezető mellett, így fél órát állt a mérkőzés, mire folytatni lehetett a találkozó. Az biztos, hogy az Uefa nem fog szó nélkül elmenni az eset mellett.

A büntetőpárbajt viszont elképesztő gyenge teljesítménnyel bukta a Honvéd, hármat is a kapusba lőttek négy kísérletből, így végül a tizenegyeseket 3-1-re nyerte a Craiova.

 

A Vaduz - Fehérvár párharc egyértelmű esélyese a magyar csapat volt, de megtapasztalhattuk, hogy egy liechtensteini csapat is tud két gólt lőni a jóval esélyesebbnek tartott ellenfelének. A Fehérvár kiesése óriási pofon a klub szurkolóinak és a magyar labdarúgás szeretőinek is.

Az első mérkőzést a MOL fehérvár nyerte. A visszavágó 61. percében büntetőből szerezték meg a vezetést a hazaiak és harcolták ki a hosszabbítást, majd a 100. percben egy kontra végén lőtt Coulibaly a kapuba, ezzel összesítéssel a svájci másodosztályban szereplő Vaduz állt továbbjutásra.

Az utolsó bő 10 percet emberelőnyben játszotta le a Fehérvár, de a továbbjutást jelentő egyetlen találatot nem tudta begyűrni a magyar csapat, így az Európa Ligában induló mind a három csapat kiesett, a harmadik körben nem lesz magyar csapat, aki érdekelt lenne az EL-ben.

 

A nemzetközi kupákban a Ferencváros az egyetlen, aki talpon maradt. A Bajnokok Ligája selejtezők harmadik körében a Dinamo lesz az ellenfél

 

EURÓPA LIGA SELEJTEZŐ, 2. KÖR, VV.

2019.08.01., CSÜTÖRTÖK

DEBRECEN - TORINO 1-4

gólszerzők: Garba (52.), illetve Zaza (25.), Izzo (32.), Belotti (69.), Millico (92.)

Továbbjutott: a Torino, kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel.

 

CRAIOVA - HONVÉD 0-0

összesítésben 0-0

büntetőkkel 3-1

A Craiova jutott tovább.

 

VADUZ - FEHÉRVÁR 2-0

gólszerzők: Grajic 61 (11-es), Coulibaly 100

piros:Antoniazzi 107

Továbbjutott: a Vaduz 2-1-es összesítéssel

 

 

ˆhirdetés