Idegenbeli győzelemmel kezdte az idényt a Real Madrid

A Celta Vigo otthonából hozta el a pontokat a Real Madrid, Bale is jól játszott

 

 

Zinedine Zidane irányításával tavasszal nem tudott nyerni idegenben a Real Madrid. A felkészülés eredmény szempontból rosszul alakult, de élesben, a bajnoki nyitányon egészen biztatóan játszott a Real Madrid.

 

Zidane a Courtois - Odriozola, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Casemiro, Kroos - Bale, Benzema, Vinícius tizenegyet küldte pályára, míg a Celta a Rubén Blanco - Kevin Vázquez, David Costas, Araújo, Olaza - Brais Mendez, Lobotka, Beltrán, Denis Suárez - Fernández, Aspas tizeneggyel fogadta a vendégeit.

A Real Madrid a 12. percben szerezte meg a vezetést, egy kemény labdaszerzés a félpályánál, gyors megindulás a bal szélen, Bale beadására Benzema csúszott be és lőtt közelről a hálóba. Az első félidőben főleg Bale játékának örülhettek a szurkolók, hiszen a walesi láthatóan élvezte a mérkőzést, jól, életerősen játszott és az egész lényéből az látszott, itt van a csapattal. Képes volt örülni a csapattársak góljainak, ráadásul hajtott. Benzema megint góllal kezdte az idényt, később még egy gólpasszt is kiosztott.

Az első félidő ráadásában egyenlített a Celta, de végül kezezés miatt, videóbírózás után nem adta meg a gólt a játékvezető.

Az 56. percben Modric pirosat kapott, már az első félidőben is volt egy sárgás megmozdulása, amire végül nem kapott lapot, de végül jó félórára hátrányba juttatta a csapatát.

A Real Madrid erejét mutatta, hogy a 61. percben Kroos szinte élete gólját lőtte, harminc méterről a jobb felsőbe bombázott. A gól még a csapattárs Bale tetszését is láthatóan megnyerte.

A 75. percben Bale helyére beállt Isco, onnantól kezdve megpróbálta a Real Madrid visszább fogni az iramot és tartani a labdát, addig inkább a Celta birtokolta a labdát és a Madrid a tőle megszokott hatékonysággal kontrázott.

A 80. percben egy gyönyörű gyorspasszos játék után Benzema tette le a labdát, Lucas Vázquez találta magát üresen a tizenhatos jobb oldalán és lőtt gólt, a 69. percben csereként, a Vinícius helyére érkező spanyol támadó. A Celta szurkolók amúgy sem szívlelték nagyon Lucast, hiszen szívesen látták volna a klubnál a nyáron, de Lucas nem ment...

A 81. percben Benzema is pihenőt kapott, így Jovic is kipróbálhatta magát a spanyol bajnokságban.

A hajrába Losada lőtt szépen a jobb alsóba, majd még Iago Aspas is majdnem betalált, a végére egy kicsit elaludt a Madrid, de végül még így is magabiztos győzelem lett a vége.

A felkészülési mérkőzések alapján sok jóra nem számíthattak a madridi szurkolók, de Zidane csapata biztatóan kezdte az új idényt, ráadásul úgy, hogy kezdőben egy új játékos sem kapott lehetőséget és a nyáron érkezők közül is csak Jovic lépett pályára a hajrában. A kispadon maradt Militao, valamint a nyáron kölcsönből visszatérő James. Hazard pedig megsérült pénteken, a nyár sztárigazolása hetekre kidőlt, így játszhatott kezdőként Vinícius.

 

SPANYOL BAJNOKSÁG, LA LIGA, 1. FORDULÓ

2019.08.17., SZOMBAT 17:00

CELTA VIGO - REAL MADRID 1-3

gólszerzők: Iker Losada 90+1 ill., Benzema 12, Kroos 61, Lucas Vázquez 80