A Dinamo otthonában játszott döntetlent a Ferencváros

ˆhirdetés

Csapatként harcolt ki egy-egyes döntetlent a Ferencváros Zágrábban

 

 

Az esélyesebb Dinamo Zagreb otthonában lépett pályára a Ferencváros és a papírforma érvényesült is a mérkőzés elején, hiszen gyorsan megszerezték a vezetést a hazaiak, de a második félidőben sikerült egyenlíteni és megtartani a biztató eredményt.

 

A Dinamo a hetedik percben megszerezte Olmo révén a vezetést, nagyszerű egyéni megmozdulás után lőtt a hálóba a spanyol U21-es Európa-bajnok játékos.

A gól után visszább vettek a horvátok, míg a Fradi hamar magára talált. A második félidőben ráadásul az 59. percben Sigér révén sikerült az egyenlítés is.

Egy pocsék Zubkov szöglet után, Dvali mentette meg a csapatát a horvát kontrától, Zubkov balról másodjára már nem magasan próbált beadni, hanem laposan passzolt vissza a második vonalban érkező Nguen elé, aki tizenkét méterről lőtt kapura, de Livakovic bravúrral védett, a kipattanó viszont Sigér fejére érkezett, aki reflex mozdulattal belefejelt, a labda alig, de túljutott a gólvonalon.

A hátralévő bő fél órában újra rákapcsolt a Dinamo és dolgoztak ki helyzetet, Dibusznak volt dolga, na meg egyszer a kapufának is, amikor a 66. percben Heister próbált felszabadítani, de kicsit komikus mozdulattal Dvalit találta el, aki úgyszintén nem tudott menteni, Hajrovic csapott le a labdára, de a lövése után a felső lécen csattant a labda.

Nem sokkal később Zubkovnak is volt egy nagy lehetősége, szép cselekkel jutott lövő helyzetbe, de tizenhatról a kapu közepébe lőtt.

A hajrában Dibusz újabb bravúrjára volt szükség, de a lényeg, az 1-1-es döntetlen ferencvárosi előnyt jelent a visszavágóra.

Azt viszont ki kell emelni, látszott, hogy egyénileg elképesztően képzett játékosokkal került szembe a Fradi. Nehéz visszavágóra készülhet a magyar bajnoki címvédő...

 

BAJNOKOK LIGÁJA SELEJTEZŐ

3. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS

2019.08.06., Kedd 20:00

DINAMO ZAGREB - FERENCVÁROS 1-1

gólszerzők: Dani Olmo 7 ill., Sigér 59

 

Dinamo Zagreb: Livakovic - Stojanovic, Leskovic, Peric, Leovac - Gojak (Moro, 69.), Ademi, Dani Olmo - Hajrovic (Majer, 69.), B. Petkovic (Gavranovic, 76.), Orsic

Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister - Haratin, Sigér - Zubkov, Skvarka (Ihnatenko, 89.), Nguen (Civic, 83.) - Szihnyevics (Lanzafame, 78.)

ˆhirdetés