Andy Carroll visszatért a Newcastle Unitedhez

ˆhirdetés

Andy Carroll visszatért a nevelőegyesületéhez, a Newcastle Unitedhez

 

 

A Newcastle United hivatalosan bejelentette Andy Carroll szerződtetését, a sajátnevelésű támadó egy évre írt alá régi klubjához.

 

A 30 éves csatár az ötödik igazolása a nyáron a Steve Bruce vezette Newcastlenek, Joelinton, Allan Saint-Maximin, Jetro Willems és Emil Krafth mellett.

"Nagyszerű érzés. A barátaim és a családom itt van és ez az a klub, amelynek drukkolok. Ez az otthonom" - mondta Carroll.

"Élveztem az itt töltött időt és remélem, ott tudom folytatni, ahol abbahagytam. Amikor nyolc és fél évvel ezelőtt távoztam, gólokat szereztem és élveztem a focit."

"Visszahozni egy helyi hőst, fantasztikus." - mondta Steve Bruce a játékos megszerzése után. "Nagy, fizikai kihívást jelent az ellenfél tizenhatosán belül és egy másik nagyszerű lehetőség a számunkra a támadósorban."

 

Carroll kivette a részét a 2009/10-es idényben a Championship megnyeréséből, 19 gólig jutott abban az idényben az összes kupát is beszámítva. A következő idényben 16 mérkőzésen játszott csak a klubban és 13 gólig jutott, bemutatkozott az angol válogatottban és télen komoly összegért, 35 millió fontért, lecsapott rá a Liverpool.

A Liverpoolnál nehéz feladatot kapott, ugyanis a Chelseahez távozó Fernando Torrest kellett volna pótolnia, ami mondhatni nem sikerült az angol válogatott támadónak.

Annyira nem jött be neki a Liverpool, hogy a második idényében már a West Ham Unitedben játszott kölcsönben, majd 2013-ban végleg megvette a West Ham, ahonnan az előző idény végén távozott, nem tartott rá igényt a klubja.

A Newcastleben talán megkapja újra a lehetőséget, hogy felépítse magát.

Elolvasok még egy cikket
ˆhirdetés