Hazard nagy terhet vehet le Bale válláról

ˆhirdetés

Gareth Bale nagyon nem akar távozni Madridból, de még jól jöhet ki belőle a csapat

 

 

A spanyol lapok szerint Zinedine Zidane a legszívesebben eladná Gareth Bale-t, de a walesi játékos nem hajlandó távozni. Nem biztos, hogy rosszul jár a maradásával a Real Madrid, kérdés, hogy Zidane él-e a lehetőséggel.

 

Gareth Bale igen jól keres Madridban, ezért nem is nagyon akar távozni a világ egyik legjobb klubjából. Állítólag van iránta érdeklődés, de konkrét ajánlatról nem lehetett még hallani. Kínába pedig a játékos nem akar menni, hiába kaphatna kétszer annyit, mint amennyit most keres.

Bale kitart, el is utazott a Real Madrid amerikai túrájára és a beszámolók alapján nem úgy néz ki, mint aki rosszul érzi magát.

A Marca cikke szerint nagyon jól elbeszélgetett Hazarddal és Ramosszal is. Vagyis a csapatkapitánnyal és az új érkezővel, akit úgy is nézhet, hogy a nyakára hoztak.

Viszont a tavalyi évet figyelve, egy nagyon erős támadósor állhat össze a következő idényre Madridban és Bale is megtalálhatja benne a helyét.

 

A Real Madrid álomtriója elől a BBC volt, vagyis Bale - Benzema - Cristiano Ronaldo. Ronaldo távozásával megtört a varázs, ráadásul Bale-re hárult volna az a vezérszerep, amit évekig Ronaldo vitt. Bale viszont láthatóan nem vezér típus. Elképesztően jól teljesít, ha vannak mellette társak, akik felhúzzák maguk mellé, de ő nem tudja a nyakán vinni a csapatot.

Hazard érkezésével viszont megint egy vezér alkat került előre, aki ugyan a bal szélre jött, ami alapban Bale oldala volt még a Tottenhamben, de a Madridban már átszoktatták a jobb szélre. Vagyis Bale maradásával Zidane-nak nagy variálási lehetősége lesz elől, hiszen egy jó formában lévő Bale-lel elképesztő hatékonyságú lehetne a Bale - Benzema - Hazard trió is. Ráadásul Hazard a kiszolgálásban is jeleskedik, vagyis Benzema is több gólpasszra számíthat a csapattársaktól, mint Ronaldo mellett.

Persze nem látunk bele Zidane fejébe, ragaszkodik-e egyáltalán a korábban preferált taktikai hadrendhez, vagy az új érkezőkkel, akár hajlandó is a bevált 4-3-3-on változtatni.

Azt hallani, hogy Zidane szerint túl bő a keret, vagyis több játékost eladnának még, hat-hét nevet is emlegetnek, akik között van Bale is, de a walesi mellett elölről akár még Lucas és Mariano is távozhat, mögöttük Isco, Ceballos sorsa sem biztos, a kapusposzton Navas helyzete is vitatott, aki túl jó kapus ahhoz, hogy kispadozzon.

A jelenlegi keretben a bal szélen Hazard mellett akár Vinícius is bevethető, Mariano is képes azon a poszton játszani, sőt Bale is. Valamint Zidane irányítása alatt Asensio is inkább ott játszott, mint a jobb szélen. Tavaly már Asensio is a jobb oldalon kapott lehetőséget, ahol Bale gyenge teljesítménye miatt Lucas Vázquez robotolt a legtöbbet. Elől viszont Benzema mellé érkezett Jovic, valamint a fiatal brazil Rodrygóról sem tudni, mire lesz képes.

A felkészülési mérkőzéseken majd meglátjuk, hogy Zidane milyen taktikát fog gyakoroltatni a játékosaival, mert a jelenlegi keret simán alkalmas kétcsatáros játékra is, ahol Benzema és Jovic elképesztően erős párost alkothat, de azt is láttuk már, hogy Benzema sem sima befejező csatár, mikor kellett, nagy szolgálatot tett Cristiano Ronaldónak az alázatos játékával.

Zidane legnagyobb nehézsége jelen pillanatban tényleg az, hogy túl nagy a választási lehetősége, ami talán kezd nem ideálissá válni és feszültséget kelt az öltözőn belül.

Hazard érkezése jót tehet a támadószekciónak, mert egy vezér alkatú játékos jött, aki magával tudja húzni a társakat, így akár elérve azt, hogy Bale mégis maradhat. Perez is örülhetne, hiszen Gareth Bale még mindig nagyon népszerű játékos, marketing szempontból sem mindegy, hogy meg tudja-e tartani a korábbi Spurs játékost. Sportszakmai szempontból egy magára találó Gareth Bale egy újabb galaktikus igazolásként érne fel.

Zidane a középpályára hozná Pogbát, a középpályás érkezéséhez viszont legalább 200 millió euró értékben kellene értékesíteniük játékost, ami Bale és Isco eladása nélkül nem fog egyszerűen működni. Pogba érkezése viszont egy újabb egyensúlyt boríthat, a viszonylag rendben lévő középpályán, bár Modricra évekig már nem lehet alapozni...

ˆhirdetés