Florentino Perez Montreálba utazik, még a hónapban eldől hét játékos sorsa

ˆhirdetés

Florentino Perez Montreálba utazik, többek között a hét potenciálisan eladó játékos sorsáról is tárgyal

 

 

Az AS cikke szerint Florentino Perez, a Real Madrid elnöke vasárnap Montreálba utazik, ahol jelenleg készül a csapat az idényre, valamint az International Champions Cupra is, ahol a Bayern München, az Arsenal és az Atletico Madrid is az ellenfél lesz.

 

A hónap végére várhatóan megpróbálja tisztázni a kérdéses játékosok jövőjét. Hét játékos van még eladósorban, megpróbálják kitalálni, mi lenne a klub és a játékos számára is a legjobb megoldás.

Várhatóan James Rodríguez, Lucas Vázquez, Mariano, Borja Mayoral, Bale, Caballos, Vallejo és ráadásként Navas sorsa is még a hónap során fog eldőlni. Navas esetében nem erőltetik az eladást, de ha olyan ajánlat érkezik, amit a kapus is szívesen fogad, akkor megfontolják a lehetőségeket.

A nyáron már aktív volt a klub, hiszen több játékos is érkezett már a kerethez, a legnagyobb igazolás Eden Hazard volt, akiért 100 millió euró körüli összeget fizetett a Chelseanek a Madrid.

Hazard árát Kovacic, Llorente, Hernandez és Raúl de Tomás eladásából állni tudta a klub a négy játékosért 125 millió euró érkezett.

De már kölcsönadták Ödegaardot és Reguilónt, míg Ceballos és Vallejo is közel áll a kölcsönadáshoz, vagy a végleges eladáshoz a hírek szerint. Bár Ceballos esetében arról hallani, hogy a fiatal középpályás, nem annyira akar menni, végleg pláne nem.

A fentebb említett játékosokat viszont nem kölcsönbe, hanem inkább végleg adná a klub, hiszen a hírek szerint Paul Pogba még a fő kiszemelt a nyárra. Pogbát viszont nem akarja könnyen engedni a Manchester United, 200 millió euró körüli összeget kellene áldozni a francia középpályásra. Vagyis eladásban gondolkodnak, nem kölcsönben.

James Rodríguez esete is azért bonyolult, mert hiába szeretné vinni a Napoli, az olaszok az első idényben csak kölcsönben akarják a kolumbiai játékost, vételi opcióval. A Madrid viszont pénzt akar látni a játékosaiért, Jamesért legkevesebb 42 millió eurót, de további teljesítménytől függő bónuszokkal növelve ezt az összeget.

Bale helyzete sem könnyű, várhatóan Zidane nem számol vele, a walesi viszont nem akar távozni. Bár egy jó Bale jót tehet a csapatnak, de csak akkor, ha tényleg tudása javát tudja adni a csapatért.

Jelenleg a Real Madrid kerete 30 fős, 25-re kell csökkenteniük a bajnoki regisztráció szabályai miatt. Így is elképzelhető, hogy Rodrygo csak a Castillához lesz nevezve. Ha mind a hét játékost nem is tudják eladni, de mindenképpen kisebb keretet akar Zidane, az egészséges munkamorál miatt is.

Érdekességként említik, hogy Pogba 200 millió eurója már nincs is olyan messze Neymar 222 millió eurójától. Persze kérdés, hogy Neymarra van szükségük, aki a hírek szerint inkább a Barcelonához térne vissza, vagy Pogbához, akit viszont Zidane szeretne. Amúgy két olyan játékosról van szó, aki megosztja a szurkolókat a teljesítményükkel is, de leginkább a viselkedésükkel.

ˆhirdetés