Óriási védelmi hibáknak köszönhetően Hollandia - Anglia 3-1

A hosszabbításban két óriási angol bakinak köszönhetően a hollandok jutottak a döntőbe

 

 

A Nemzetek Ligája második elődöntőjében Anglia szerezte meg a vezetést és a győztes gólok is lábban és fejben voltak, de végül a hollandok örülhettek, éltek az angolok adta lehetőségekkel.

 

A 32. percben Rashford értékesített büntetőt, De Ligt kaszált, a tizenegyes jogos volt, a labda a bal alsóba ment. (0-1)

A 73. percben a szögletből betekert labdára De Ligt érkezett és fejelt négy méterről a kapu bal oldalába. Javította a hibáját a holland védő. (1-1)

 

A 83. percben gyönyörű angol támadás végén lőtt Lingard a kapuba, de jött a videóbíró és lest ítélt. Centiken múlt a dolog, de a vonalak megmutatták, tényleg előbbről indult az angol támadó.

Mivel nem született több gól, jöhetett a kétszer 15 perc hosszabbítás.

A 97. percben Stones érthetetlenül elkezdett forgolódni a tizenhatosnál, Memphis lecsapott a labdára, de a lövését még védte Pickford. A kipattanóra a lelkes Promes érkezett, a lövése ugyan csúnyán mellé ment volna, de hogy fokozzák az angolok a helyzetet, a becsúszó Walker lábáról a kapuba pattant a labda. (2-1)

 

A 114. percben Stones passzolt megint szörnyen, hozta nehéz helyzetbe a tizenhatos előterében Barkleyt, aki próbált Pickfordnak passzolni, de igen röviden tette azt. A labdára megint Memphis csapott le, de most nem lőtt, hanem passzolt és Promes neve mellé már tényleg gól került. (3-1)

 

 

NEMZETEK LIGÁJA

ELŐDÖNTŐ      
2019.06.06., 20:45 HOLLANDIA

De Ligt 73

Walker 97 (öngól)

Promes 114
3-1 ANGLIA

Rashford 32 (11-es)