Siralmas Real Madrid vereség, Bale nem kapott búcsút, Zidane-nal sem jobb

ˆhirdetés

A Real Madrid hazai pályán szenvedett vereséget a spanyol bajnokság záró fordulójában, a Betis megérdemelten nyert. Ha Bale távozik, akkor nem kapott búcsúmérkőzést, ami nem volt szép húzás

 

 

A Real Madrid hazai pályán zárta a bajnokságot, a Betis látogatott a dobogó harmadik helyén záró madridiakhoz. A vendégek Loren Morón és Jesé góljaival nyertek 2-0-ra, így egyértelműen kijelenthető, hogy Zinedine Zidane visszatérése sem mentette meg az idényt.

 

Persze nem érdemes mindent Zidane nyakába varrni, várhatóan tőle a vezetőség inkább a nyári keretátalakítás levezénylését és a következő idényben sikeres évadot várnak. Ezt talán érezték a játékosok is, akik egész évben keresték önmagukat. Nem is volt egyszerű, hiszen tavaly nyáron távozott a sikeredző Zidane és a kulcsjátékos Cristiano Ronaldo. Azért jegyezzük meg, Zidane irányítása alatt a Real Madrid csak a Bajnokok Ligájában alkotott történelmit, a bajnokságban szenvedett vele is a csapat a Barcelona mögött. A nyáron nem érkezett Cristiano Ronaldo szintű igazolás, ezt a problémát Julen Lopetegui egy új játékrendszerrel próbálta kivédeni és megoldani. Eleinte hullámzóan, de sikerült, majd Isco kidőlésével összedőlt a rendszer, aminek rekord gólnélküli sorozat és edzőváltás lett a vége. Az utánpótlásból érkezett Santiago Solari, aki nem volt szívbajos és kispadra ültette a keret rutinosabb sztárjait és jöttek a fiatalok, akik azért nem tudták hozni a fontosabb mérkőzéseket sem a bajnokságban, sem a Bajnokok Ligájában. Ekkor a hajrára visszatért "megváltóként" Zidane, aki az addigra elbukott idényre tulajdonképpen megkapta azt a feladatot, mérje fel, kire lehet számítani és kire nem, a következő idényben. Ezt valószínűleg érzi is a francia edző, csak közben a szurkolók idegeit tovább tépázta a rengeteg idegenbeli vereség, na meg a verhetetlen edző képét is sikerült kicsit lerombolnia.

 

A 2018/19-es idény záró fordulójára a következő 11-et küldte pályára:

Navas - Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo - Modric, Llorente, Valverde - Brahim, Benzema, Vinícius

Csereként a 60. percben Asensio váltotta Brahimot, a 69. percben Valverdét Isco, valamint a 76. percben érkezett Lucas Vázquez.

Vagyis kiderült, hogy a nagy valószínűséggel távozó Keylor Navas saját stadionban, saját közönség előtt búcsúzhatott a klubtól. Míg Gareth Bale nem kapott lehetőséget a búcsúra, pedig azért a sok sérülés mellett nem szabad elfelejteni a történelmi góljait sem. Persze Bale sorsáról sem lehet tudni egyelőre semmit, hiszen a játékos jelzi, ki akarja tölteni a szerződését, jól érzi magát Madridban. Nem csoda, mert igen jól keres a walesi, bár már azt is hallani, hogy visszatér a Tottenhambe...

Azért jelzés értékű, hogy Zidane mennyire értékelte Bale tevékenységét, ha még azt sem adta meg neki, hogy ennyi év után, hazai közönség előtt búcsúzhasson. Persze lehet úgy is nézni, megvédte a kifütyüléstől.

Amúgy még az is lehet a vége, hogy Navas és Bale is a Manchester Unitedben köt ki...

A mérkőzés első gólját Morón lőtte, a 61. percben Guardado tekert balról középre, az argentin pedig tökéletesen érkezett középen.

A 75. percben a második gólt, a csereként pályára lépő, amúgy korábbi Real Madrid játékos, Jesé lőtte, Junior Firpo ment el a tizenhatos bal oldalán az alapvonalig és a védők között tökéletesen passzolt Jesének, aki közelről okosan a kapuba lőtt. Jesé aztán elnézést kért a hazai szurkolóktól. Jesén látszik még mindig, hogy klasszi játékos (lehetne), de nem véletlenül nem találja a helyét a PSG-ben és adták idén is kölcsön a franciák.

A legnagyobb helyzetet Benzema hagyta ki, egy vendég védelmi baki után került elé a labda, de végül annyira megnézte a jobb alsót, hogy tizennégy méterről a jobb kapufát találta telibe.

 

Zidane mérlege a második madridi edzői szakaszában eddig, öt győzelem, négy vereség, két döntetlen.

 

2019.05.19., 12:00 REAL MADRID 0-2 BETIS
Loren Morón 61
Jesé 75

 

ˆhirdetés