A Salzburg már örülhet, de ki nyer az angol-angol Európa Liga döntőnek?

ˆhirdetés

A Bajnokok Ligája és az Európa Liga döntőjében is angol háziverseny alakult ki, aminek a többi bajnokság klubjai is örülhetnek.

 

 

A Bajnokok Ligája döntőjében a Tottenham és a Liverpool játszik egymással, két olyan klub, amely a bajnokságban kiharcolta jövőre is a Bajnokok Ligája indulás jogát.

 

Ezért, az Uefa szabálya szerint a Bajnokok Ligája címvédőnek járó hely az Uefa rangsorban 11. osztrák bajnokság győzteséhez kerül, ez jelen esetben a Red Bull Salzburg, vagyis nagy valószínűséggel a következő idényben is a Salzburgban maradó Szoboszlai Dominik miatt kiemelten figyelhetünk az osztrák klubra.

Mivel a Bajnokok Ligájába be lehet jutni Európa Liga győztesként is, így ezért kiemelten fontos lett az utóbbi időszakban a nagy csapatoknak is az Európa Liga. Az EL döntőjében idén a Chelsea és az Arsenal játszik egymással.

A Chelsea harmadik lett a Premier League-ben, így kiharcolta saját jogán a Bajnokok Ligája indulást a következő idényben.

Az Arsenal viszont csak az ötödik lett a bajnokságban, ami alap esetben Európa Liga indulást jelentene. De, ha megnyeri az Arsenal a Bakuban rendezett londoni házi döntőt, akkor az ágyúsok, vagyis az Arsenal indulhat ötödik angol klubként a Bajnokok Ligájában.

Ha a Chelsea nyer, akkor a francia bajnokság harmadik helyezettje nem a selejtezőbe kerül, hanem rögtön a csoportkörbe.

 

ˆhirdetés