Német szakember lesz az MTK vezetőedzője

Michael Boris lett az MTK vezetőedzője
Az MTK megállapodott Michael Borisszal, a korábbi U19-es és U21-es magyar kapitánnyal. A német szakember Japánból tér vissza Európába és Magyarországra (fotó: mlsz.hu)
ˆhirdetés

A korábbi U21-es magyar válogatott kapitánya lesz az MTK vezetőedzője

 

 

Az MTK hivatalosan bejelentette Michael Boris érkezését. A 43 éves német szakembernek nem ismeretlen Magyarország, hiszen két és fél éven keresztül dolgozott hazánkban, előbb az U19-es, majd az U21-es válogatott kapitánya volt.

 

A klubnál biztosak benne, hogy sikeresen fog tudni együttműködni az MTK fiataljaival, jól ismeri a magyar utánpótlást. Az MTK-nál pedig a cél, hogy a fiatalokra építve harcolják ki a visszajutást az NB1-be.

 

"Boris tudja, hogyan kell beépíteni a fiatalokat és képes gyorsan csapatot építeni úgy, hogy közben tökéletesen érti, az eredményesség is fontos szempont. Látványos, gyors és agresszív futball a cél, erre fog törekedni az új edző is - ez az, amit szurkolóink és a vezetés is látni szeretne a csapattól. Korábbi tapasztalataink alapján is is jó benyomásaink voltak az új edzőről, a személyes tárgyalások során pedig tökéletesen meggyőződhettünk arról, hogy maximálisan tud azonosulni az általunk felvázolt modellel. Nagyon hasonló elképzeléseink vannak arról, hogyan tehetjük a fiatalokra építve ismét sikeressé a pályán az MTK-t. Jól jellemzi professzionalitását és eltökéltségét, hogy a hazánkban eltöltött idő alatt rengeteg energiát fordított arra is, hogy elsajátítsa a magyar nyelvet." - mondta Zakor Sándor, a klub tulajdonosa az mtkbudapest.hu-nak

 

Michael Boris jelenleg Japánban tartózkodik, ott dolgozott, de a családja miatt, vissza szeretett volna térni Európába. Mivel nagyon jól érezte magát Magyarországon, így örömmel fogadta az MTK felkérését.

 

- Jól éreztem magam Japánban, ám nehezen szoktam meg, hogy nagyon távol van a családom, ezért visszavágytam Európába - mondta a klub honlapjának Michael Boris. - Előtte Magyarországon két és fél éven át remekül éreztem magam, szerettem itt élni és dolgozni. Éppen ezért amikor ebből az országból megkerestek, ráadásul egy nagy klubtól, nem volt kérdés, jöjjek-e. Repülőre ültem, a nyolcórás utazást követően még aznap leültem az MTK vezetőivel, meghallgattam őket, én is felvázoltam a konkrét elképzeléseimet, majd pedig visszautaztam. Örülök, hogy a klub irányítói nekem szavaztak bizalmat, nagy reményekkel állok a közös munka elé.

- A feladatot tekintve egy nagyon érdekes és izgalmas klub számomra az MTK. Korábbi munkám révén ismerem a klub játékosállományát, még azokat a játékosokat is, akik most nyerték meg az U19-es bajnokságot vagy az NB II-be voltak kölcsönadva. Szerettem a magyar fiatalokkal együtt dolgozni, én hiszek bennük. Agárdon is gyakran megfordultam, és sok olyan tehetséget láttam, akikkel örülök, hogy lesz módunk együtt dolgozni. Megvannak az elképzeléseim arra, hogy kiből mit lehet kihozni. Célom, hogy fejlesszem a játékosaimat, a fiatalabbakat és a rutinosabbakat is, de eredményes is akarok lenni.

- Edzői filozófiám az, hogy ha 1-0-ra vezetünk, ne csak megtartani akarjuk az eredményt, hanem lőjük meg mielőbb a második gólt, aztán ha lehet, a harmadikat is, mert nem csak szórakoztatni szeretném a szurkolókat, de győzelmekkel is megörvendeztetni őket. Abban hiszek, hogy taktikailag a lehető legjobban fel kell készíteni a játékosokat, személyre szabottan kell világos utasításokat adni, amiket azonban szeretnék is viszont látni a pályán. A sok és aprólékos munkában hiszek, de szerintem ennél a klubnál ideális alanyok vannak ehhez. Pár napon belül Budapestre érkezem, majd néhány héten belül elkezdődik a közös munka. Megkönnyíti majd a közös munkát, hogy egész jól elboldogulok a magyar nyelvvel. Az első naptól kezdve azon voltam, hogy mielőbb megtanuljam a nyelvet, mert úgy gondolom, emberileg és szakmailag is nagyon fontos, hogy azonosulni tudjak az országgal, és megpróbáljak a helyi emberek nyelvén kommunikálni mindenkivel, mindig is úgy éreztem, hogy a játékosaim is értékelték ezt.

 

ˆhirdetés