Copa America, Afrikai Nemzetek Kupája, Nemzetek Ligája négyes döntő is nyáron a Sport TV-n

ˆhirdetés

Lesz bőven válogatott mérkőzés a nyáron, a főbb válogatott tornákat a Sport TV-n láthatjuk

 

 

A Sport TV közleményben ismertette a közeli nyári terveket és abban lesz Nemzetek Ligája négyes döntő, Eb-selejtezők, Copa América és Afrikai Nemzetek Ligája is.

 

Nemzetek Ligája négyes döntő (2019. június 5-9)

A négyes döntő Portugáliában zajlik, ahol a házigazda mellett Anglia, Hollandia és Svájc mérkőzik meg az új európai kupáért.

 

Copa América (2019. június 14 - július 7)

A Copa Américának Brazília ad otthont, és ezúttal is 12 csapat indul harcba a trófeáért, amit az elmúlt két kiírásban (2015-ben és 2016-ban) Chile vihetett haza. A 10 dél-amerikai csapat (Argentína, Bolívia, Brazília, Chile, Ecuador, Kolumbia, Paraguay, Peru, Uruguay, Venezuela) mellett a meghívott Japán és Katar lép pályára.

Minden bizonnyal remek hangulatú tornát rendez Brazília, hiszen olyan szentélyekben lesznek a meccsek, mint a Maracana, a Morumbi vagy a Mineirao.

De természetesen a pályára lépő válogatottak és játékosok jelentik majd a fő vonzerőt a tévénézőknek. A 2018-as vb után az idei Copán ismét láthatjuk nemzeti mezben például Lionel Messit, Neymart, Luis Suárezt, James Rodríguezt vagy épp Alexis Sánchezt.

A legnagyobb teher Lionel Messi vállát nyomja, ez nem lehet vitás, hiszen 2015-ben és 2016-ban is döntőbe vezette Argentínát, de tizenegyespárbajban mindkétszer elbukott a csapat Chilével szemben. Vajon az ötszörös aranylabdás az idén megszerzi első trófeáját a nemzeti csapattal?

 

Afrikai Nemzetek Kupája (2019. június 21 - július 19)

Afrikai legjobbjai Egyiptomban adnak egymásnak randevút csaknem egy hónapon keresztül. A sorozat történetében hatalmas változás, hogy az eddigi január-februári lebonyolításon változtattak, így került nyárra az Afrikai Nemzetek Kupája.

Egyiptom és Magyarország azonos időzónában található, így kifejezetten nézőbarát időpontban lesz az összes mérkőzés.

Mohamed Szalah egyébként is jelenleg az afrikai futball első számú nagykövete, de mivel a tornát Egyiptomban rendezik meg, kiemelten fontos a jelenléte. Rajta kívül is hemzsegnek majd az európai sztárcsapatokban is meghatározó játékosok. Elég csak a szenegáli Sadio Manéra vagy Kalido Koulibalyra, a guineai Naby Keitára vagy épp az algériai Rijad Mahrezre gondolni, de a címvédő kameruni válogatottban véd a BL-ben meglepetésre a legjobb négy közé jutó Ajax első számú kapusa, André Onana is.

 

A nagy tornák mellett lesz még Eb-selejtező is a Sport TV-n június 7-8 és június 10-11-én.

ˆhirdetés