A Barcelona 25 millió eurót spórolna Coutinhón, ha most nyáron eladják

ˆhirdetés

Philippe Coutinho nem lett a szurkolók kedvence, nem tudott alapemberré válni, így nem lenne meglepő, ha tényleg eladja a Barcelona a nyáron

 

 

Coutinho Neymar eladása miatti fejetlenség során érkezett a Barcelonához, rekord összegért, 120 millió euróért, ami további 40 millió euróval emelkedhet az évek során.

 

Coutinho nem tudott kulcsjátékossá válni, más poszton játszik, mint a Liverpoolban játszhatott, más a szerepköre is, így nem csoda, hogy nem tud olyan látványos focit nyújtani, mint a Premier League-ben.

Mivel megint nagyot bukott a Barcelona a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában, így az edző mellett Coutinhót is kikiáltották bűnbaknak, aki tényleg nem játszott jól a Liverpool elleni visszavágón. Bár ilyen erővel persze Messit is és a többieket is lehetne szidni, mert a visszavágón a Liverpool lemosta a pályáról a katalánokat.

Mindenesetre Coutinhóval nem csak egy mérkőzés óta van baja a szurkolóknak, hanem úgy általában. Nem tudta pótolni Neymart, mondjuk egy középpályástól nehéz is elvárni azt, amit egy szélső támadó képes, és ez amúgy fordítva is igaz, Neymar is gyengébb teljesítményt nyújtana Coutinho posztján.

Coutinho távozását nem érezte meg a Liverpool annyira, mint amennyire nem érzi meg a Barcelona az ittlétét. A gyengébb játéknak köszönhetően csípi a szurkolók szemét az átigazolás ára.

A Guardian viszont kiszámolta, elképzelhető, nem is fog 160 millió eurójába kerülni Coutinho a Barcelonának (a fizetését most ne is számoljuk...), hanem 25 millió eurót spórolhatnak, ha most nyáron eladják.

Coutinho átigazolási ára 120 millió euró volt, míg a további 40 millió euró attól függ, hogy milyen teljesítményt nyújt a csapat és a játékos. Egyelőre úgy tűnik, hogy 25 millió eurót spórolnak. 20 millió eurót kapna a Liverpool, ha elérné a 100 mérkőzést a Barcelona színeiben, de nem fogja ebben az idényben, valamint 5 milliót azon, hogy nem nyerték meg a katalánok a Bajnokok Ligáját.

 

ˆhirdetés