Bale gyenge szezonon van túl, továbbra is maradni szeretne

ˆhirdetés

Gareth Bale a világ egyik legjobb játékosa formán kívül van, a Real Madridban fog magára találni, vagy új helyre megy?

 

 

A nyári átigazolási szezon egyik nagy kérdése lesz Gareth Bale sorsa. A walesi szélső a Tottenhamtől érkezett a Real Madridhoz, már akkor azzal a céllal, hogy egyszer átveszi Cristiano Ronaldo helyét a klubon belül.

 

Ronaldo nem adta magát könnyen, sőt, a távozása után sem sikerült pótolnia senkivel sem egyelőre a vezetésnek a portugál klasszist. Bale ugyan maradt, de mégis az utóbbi évek egyik leggyengébb idényén van túl, persze ez igaz az egész csapatra lényegében.

Zidane láthatóan nem számít vele, vagyis próbálkoztak a statisztikák alapján a bal oldalon és a jobb oldalon is, vagyis próbálták visszatenni a régi oldalára, mivel Angliában főleg a bal szélen játszott. Védőként kezdte, aztán szélső, támadó középpályás is volt a bal oldalról indulva. A Real Madridban viszont a bal szélt Cristiano Ronaldo uralta, Bale kikerült a jobb oldalra. Idén viszont az egyiken sem mozgott eléggé otthonosan.

Maga Zidane sem tudja, mit kezdjen a játékossal. Jonathan Barnett szerint, aki Bale ügyeit intézi, a Sky Sportsnak korábban elárulta. "Nem vagyok biztos benne, hogy Zidane akarja a maradását, de ebben a pillanatban Gareth maradni szeretne. Van egy szerződése, örömmel maradna 2022-ig, annak végéig. A véleményem szerint, a világ három-négy legjobb játékosa közé tartozik."

Bale elképesztő hullámzó teljesítményt nyújt, hiszen már a tavalyi idényben is gyakran jegelni kellett, nem csak a sérült felületet, hanem a teljesítménye miatt az egész játékost, de a 2017/18-as szezon Bajnokok Ligája döntőjében a Liverpool ellen, dühből is érkezve olyan gólokat lőtt, amit azóta is emlegetnek és nagyban neki köszönhető, hogy zsinórban a harmadik BL trófeát is elhódította a Madrid. Közben meg ott vannak a "hétköznapok", amikor gyenge bajnoki teljesítményt nyújt.

Persze a gyenge teljesítményt nagyban befolyásolja az is, hogy Bale a sok sérülés miatt általában a mérkőzések felén nem bevethető. Ritkán tud tökéletes alapozást végezni és ez bárki bármit is mond, meg tud határozni egy idényt. Bale az utóbbi szezonban 73 napot töltött sérüléssel. Előtte pedig 136 napot. A 2016/17-es idényben is 68 napot volt nem bevethető állapotban.

A gyenge teljesítménye ellenére a Real Madrid második legtöbb gólját szerezte ebben a bajnoki idényben, ami azért mindent elmond a Madrid idei teljesítményéről is. Benzema kimagaslott a 21 góljával, míg Bale 8 találatig jutott, Ramos pedig 6-ig.

Bale és az egész csapat nehezen viselte valószínűleg az állandó edzőváltásokat is. Julen Lopetegui alatt alapembernek számított, a spanyol szakember inkább számított a sztárokra, akár még akkor is, ha formán kívül voltak, mert azért a fontos pillanatokban akár egy jólsikerült mozdulat is elég lehet a győzelemhez. Solari kispadra száműzte a formán kívüli nagyobb neveket. Zidane-nál a sztárok visszatértek, Bale már nem annyira, de ebben nem volt semmi meglepő.

 

Mi lesz nyáron?

Itt megint a nyár lesz a nagy kérdés. Zidane láthatóan nem tud mit kezdeni a Bale helyzettel. Ezen mondjuk a walesi sem segít, hiszen, ha tudna extrát nyújtani, akkor Zidane bármennyire is húzná a száját, betenné.

Bale a csapat egyik legjobban fizetett játékosa, annyit keres, amit nem sok top klub tud megfizetni. Főleg, ha azt vizsgálják, mit nyújtott az utóbbi években. Mert képes extra klasszis teljesítményre, vagyis a képességei alapján a világ egyik legjobb játékosa, de aztán átlag alatti játékot is tud nyújtani. Bár még akkor is sugárzik belőle az erő, csak jól kéne használni...

Ha távozik, akkor a Manchester United lehet az egyik befutó. A "Vörös Ördögök" már a Tottenhamből is akarták vinni, de akkor a Real Madrid lett a befutó. Ott új csapatot építenek, nem tudni, hogy bele mernének vágni egy sérülékeny játékos felépítésébe.

A legújabb hírek szerint megint szóba jöhet a Tottenham. A Spurs viszont csak kölcsönben vinné, sőt olyat is lehetett már hallani, hogy a fizetésének egy részét a jövőben is a Real Madrid állná... Ez a váltás viszonylag visszalépés lenne Bale számára, még akkor is, ha most egy olyan klubról beszélünk, amely Bajnokok Ligája döntőt fog játszani.

Bale-t amúgy még a PSG és a Bayern tudná megszerezni, a Juventus pedig szinte biztosan meg sem fogja próbálni, igen nagy meglepetés lenne, ha Torinóba kerülne.

Bale maradása annyiban okozhat gondot, hogy akkor nehéz lesz új játékost hoznia a Madridnak. Bale túl nagy falat ahhoz, hogy kispadozzon ekkora fizetésért. A maradása még egy Hazard átigazolást is meglőhet, vagy feszültséget kelthet, hiszen akkor Lucas Vázquez, Asensio, Vinícius és Isco is még kevesebb lehetőséghez juthatna a jövőben. Korábbi nyilatkozatokból az derült ki, hogy Mbappét is azért nem tudta megszerezni a Real Madrid még a Monacótól, mert Bale ragaszkodott a maradáshoz.

Persze akkor lenne mindenki a legboldogabb, ha Bale jól tudna teljesíteni. Bale még mindig elképesztően népszerű marketing szempontból, így egy jó formában lévő Gareth Bale nem csak játékban, hanem pénzügyileg is segíteni tudna a klubján.

 

ˆhirdetés