Ajax - Tottenham 2-3 Drámai végjáték és Moura varázslat

Ajax - Tottenham 2-3
A Tottenham történelme során először jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe. Lucas Moura mesterhármast szerzett, aminek köszönhetően idegenben lőtt több góllal jutott a júniusi döntőbe a Tottenham, ahol a Liverpool lesz az ellenfele

Összesítésben már három góllal is vezetett az Ajax, de a második félidőben Lucas Moura megrázta magát és mesterhármasával továbbjutott a Tottenham

 

 

Az ötödik percben megszerezte a vezetést az Ajax De Ligt fejesével. A szögletből érkező labdát az ötösről fejelte a kapu jobb oldalába (1-0)

 

A 35. percben tökéletes kontra végén Ziyech lőtt a kapu bal oldalába (2-0)

 

Ekkor úgy tűnt, ez az elődöntő eldőlt, az Ajax talán el is hitte, de a második félidőre egy másik Tottenham érkezett, Lucas Moura pedig magára vállalta a góllövés nehéz terhét.

Az 55. percben egy gyors kontra végén Dele elveszítette a labdát, de jött a testi épségét nem féltő Moura és a bal alsóba lőtt (2-1)

 

Az 59. percben Fernando Llorente hagyott ki óriási helyzetet, de a labdát nem tudta kivágni a hazai védelem, Moura csapott le rá és fordulásból a kapuba lőtt (2-2)

 

A Tottenham tovább kockáztatott, hiszen, ha lőnek még egy gólt, akkor idegenben lőtt több góllal ők jutnak tovább, míg az Ajaxnak is voltak lehetőségei, de csak kapufáig jutottak, mint az elsőben a Tottenham lőtt egyet Son révén, a 79. percben pedig Ziyech.

A 87. percben Vertonghen fejese csattant a felső lécen, az ismétlésnél tisztázni tudtak a hazaiak, vagyis fokozódott a vendég nyomás, aztán a ráadás utolsó pillanataiban jött újra Lucas Moura.

A 90+6. perc első másodpercében Dele tette le a labdát, Lucas Moura pedig a bal alsóba lőtt, ezzel megszerezve a vezetést a Tottenhamnek és idegenben lőtt több góllal továbbjuttatta a londoni klubot.

 

IDŐPONT BAJNOKOK LIGÁJA ELŐDÖNTŐ, VV.
2019.05.08., SZERDA 21:00 AJAX

De Ligt 5

Ziyech 35
2-3

össz

3-3
TOTTENHAM

Moura 55, 59, 90+6

idegenben lőtt több góllal jutott tovább a Spurs